Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: O Tσίπρας μπορεί να χάσει τις εκλογές του 2019 αλλά έχει πολιτικό μέλλον

Süddeutsche Zeitung: O Tσίπρας μπορεί να χάσει τις εκλογές του 2019 αλλά έχει πολιτικό μέλλον
Ενισχυμένος εξέρχεται από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
«"Κέρδισε το πρώτο στοίχημα" ήταν ο τίτλος ελληνικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας.
Το πρώτο στοίχημα, δηλαδή την ψήφο εμπιστοσύνης.
Κατά την επικείμενη ψηφοφορία αναφορικά με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" για τη γειτονική χώρα, ο Τσίπρας αναλαμβάνει ένα νέο ρίσκο.
Ωστόσο, οι ενέργειές του δεν έχουν να κάνουν ούτε με τζόγο, ούτε με πόκερ, αλλά αντιθέτως είναι πολύ καλά μετρημένες και ζυγισμένες.
Σε άλλες χώρες, ένας πρωθυπουργός χωρίς διασφαλισμένη πλειοψηφία στη Βουλή θα χαρακτηρίζονταν μάλλον 'lame duck' (σ.σ. πολιτικός που εκτιμάται ότι οδεύει προς το πολιτικό του τέλος).
Όχι όμως στην Ελλάδα: ο Τσίπρας θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά και με απλή πλειοψηφία.
Για αυτό πολιτικοί αναλυτές στην Ελλάδα τον βλέπουν να εξέρχεται τώρα ενισχυμένος από την ψηφοφορία», γράφει η Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Παρακάτω ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει ποιο θα μπορούσε να είναι το πολιτικό μέλλον του Έλληνα πρωθυπουργού: «Εάν περάσει το όνομα Βόρεια Μακεδονία, ο Τσίπρας θα χάσει κι άλλους ψηφοφόρους.
Ούτως ή άλλως όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτουν από το 35,5% που είχε κάποτε στο 16,5%.
Πολύ πιθανό λοιπόν να μην επανεκλεγεί φέτος.
Αλλά ο Τσίπρας είναι ακόμη νέος, λένε πολιτικοί αναλυτές.
Σε μελλοντικές εκλογές θα είναι εκείνος που θα μπορεί να πει ότι έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση και πως επιπλέον τερμάτισε τη δύσκολη διαμάχη για το όνομα Μακεδονία, ανακτώντας με τον τρόπο αυτό την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης