Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Κίνας - Σε υψηλό 2 μηνών το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 3%

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Κίνας - Σε υψηλό 2 μηνών το αμερικανικό αργό με κέρδη άνω του 3%
Ισχυρά κέρδη για Brent
Ισχυρή άνοδο είχε σήμερα Παρασκευή (18/1) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας μετά την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από την πτώση που σημειώθηκε στην παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο του 2018.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 2,57%% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο που ξεπέρασε το 3% στα 53,86 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Όπως ανέφερε χθες (17/1) ο ΟΠΕΚ, η παραγωγή του Οργανισμού για τον Δεκέμβριο υποχώρησε κατά 751 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με τη συνολική ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται πλέον στα 31,58 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2017.
Όσον αφορά την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αποτελεί τον de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, σημειώθηκε πτώση κατά 468 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 10,5 εκατ. βαρέλια συνολική ημερήσιας παραγωγής.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Oilprice ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 17 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται σε εκείνο το χρονικό σημείο η αγορά πετρελαίου.
Παράλληλα, οι χώρες εκτός Οργανισμού οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία αναμένεται να παρευρεθούν στη συνάντηση την επόμενη ημέρα, ώστε να συζητήσουν το μέλλον των περικοπών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ, καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άνοδο κατά 200 χιλ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας τα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία και αποτελούν επίπεδο ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS