Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Ρουμελιώτης σε επιστολή στην ΤτΕ κατηγορεί τον Πανταλάκη ότι ζημιώνει την Attica bank…και το πόρισμα για τα δάνεια Καλογρίτσα

Ο Ρουμελιώτης σε επιστολή στην ΤτΕ κατηγορεί τον Πανταλάκη ότι ζημιώνει την Attica bank…και το πόρισμα για τα δάνεια Καλογρίτσα
Ο Πρόεδρος παρατήρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο για αδιαφορία ενώ ευθέως κατηγορεί τον Πανταλάκη ως CEO της Attica bank ότι αρνείτο να πάρει μέτρα ώστε να τιμωρήσει τους υπαιτίους που ζημιώνουν υλικά και ηθικά την τράπεζα.
Σε απίστευτες αποκαλύψεις για το πώς λειτουργεί η Attica bank προβαίνει ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Σε επιστολή του 9 σελίδων προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει ότι ο Θεόδωρος Πανταλάκης ως διευθύνων σύμβουλος έχει ζημιώσει την Attica bank ενώ ο ίδιος έχει διαφωνήσει με πλειάδα αποφάσεων οι οποίες αποδείχθηκαν ζημιογόνες για την τράπεζα.
Ο Πρόεδρος παρατήρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο για αδιαφορία ενώ ευθέως κατηγορεί τον Πανταλάκη ως CEO της Attica bank ότι αρνείτο να πάρει μέτρα ώστε να τιμωρήσει τους υπαιτίους που ζημιώνουν υλικά και ηθικά την τράπεζα.
Στο bankingnews περιήλθε η 9σέλιδη επιστολή που έχει στείλει ο Ρουμελιώτης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό, οπότε δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.
Τα στοιχεία που είναι συγκλονιστικά αφορούν τα τεκταινόμενα στην Attica bank αλλά και το πόρισμα για τον δανεισμό του επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Με αριθμό πρωτοκόλλου 0184/30 Νοεμβρίου 2018 ο πρόεδρος της Attica bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης ανέφερε ότι «παραθέτει τις αιτίες που τον ανάγκασαν να διαφωνήσει επανειλημμένως με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη και οι οποίες αποτελούν όλες ιδιαίτερα ζημιογόνες για την τράπεζα»
Ο Ρουμελιώτης αναφέρει στον Στουρνάρα ότι ενώ εκάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο να πάρει τα δέοντα μέτρα και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, εκείνος μέχρι και σήμερα ουδέν έπραξε.
Ως διοίκηση η Attica bank κληρονόμησε ένα ιδιαίτερα επισφαλή λογαριασμό του ομίλου Καλογρίτσα (Τοξότης) ο οποίος μέσα σε 18 μήνες έφθασε από 30 εκατ σε 110 εκατ ευρώ δάνεια.
Οι καλύψεις δεν υπερβαίνουν τα 25 εκατ ευρώ.
Ο Ρουμελιώτης όταν διαπίστωσε το άνοιγμα έφερε το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο έλαβε απόφαση να μην υπερβεί το συνολικό υπόλοιπο τα 108 εκατ ευρώ.
Παρά ταύτα ο αρμόδιος αναπληρωτής CEO Αθ. Τσάδαρης έφερε αίτημα για χορήγηση 3,5 εκατ ευρώ με το σκεπτικό ότι έπρεπε να καλυφθούν επιταγές που έληγαν ειδάλλως θα επείρχετο  κατάρρευση.    
Ο ίδιος ο Α. Τσάδαρης πάντως δήλωνε ότι τα δάνεια είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά αλλά εάν αυτό συνέβαινε γιατί ζήτησε να δοθούν νέα δάνεια στον Καλογρίτσα;
Το διοικητικό συμβούλιο εμπρός στον κίνδυνο να καταρρεύσει ο Καλογρίτσας δέχθηκε την εφάπαξ χορήγηση 3,5 εκατ ευρώ.
Με ρητή εντολή εάν υπάρξουν και νέες επιταγές να μην καλυφθούν αλλά να σφραγιστούν και να κλείσουν οι λογαριασμοί.
Τον Μάρτιο 2018 ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank απαίτησε ο λογαριασμός Καλογρίτσα να μεταφερθεί από τον Τσάδαρη στον έτερο CEO τον Ιωάννη Τσακιράκη.
Όταν παρέλαβε ο Τσακιράκης τον λογαριασμό διαπιστώθηκε ότι ο Τσάδαρης ο αναπληρωτής CEO της Attica bank είχε υπερβεί κατά πολύ τα όρια που είχαν τεθεί δηλαδή τα 108 εκατ ευρώ ενώ τα καλύμματα είχαν μειωθεί.
Ο Πρόεδρος Ρουμελιώτης αμέσως ζήτησε έλεγχο και να παρουσιαστεί πόρισμα στο διοικητικό συμβούλιο για τα δάνεια Καλογρίτσα.
Το πόρισμα που πραγματοποίησε ο εσωτερικός ελεγκτής Αυγερός αναφέρει ότι έως το 2016 τα δάνεια Καλογρίτσα εκτοξεύθηκαν στα 108,7 εκατ ευρώ ενώ ο επιχειρηματίας συνεργαζόταν μόνο με την Attica bank.
Ο όμιλος Καλογρίτσα δεν πέτυχε να μειώσει την δανειακή έκθεση του στην Attica bank στα 99,2 εκατ ευρώ που ανέφερε το business plan.
Μάλιστα έως 31 Μαρτίου 2018 διαπιστώνεται αύξηση των υπολοίπων του ομίλου Καλογρίτσα, Τοξότης, ΜΙΚΗ, ΑΝΣΥ κ.α. από 105,95 εκατ σε 119,06 εκατ ευρώ.
Με βάση το πόρισμα ο όμιλος Καλογρίτσα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας ενώ για να τα αντιμετωπίσει είχε υποβάλλει 28 εισηγήσεις / εγκρίσεις για να πάρει δάνεια και άλλες τραπεζικές διευκολύνσεις.
Όπως προκύπτει από το πόρισμα ο όμιλος Καλογρίτσα βρισκόταν σε συνεχή πιστοδοτική διαχείριση ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση των εταιριών Καλογρίτσα και να αποτραπεί η κατάπτωση εγγυητικών επιστολών.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία Τοξότης έχει credit rating Η δηλαδή υποδηλώνει υψηλότατο πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις με εξαιρετικά χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα.
Στην επιστολή του προέδρου της Attica bank στοχοποιείται ως επικίνδυνος - για επικινδυνότητα γίνεται λόγος - ο Αθανάσιος Τσάδαρης ο οποίος είχε την στήριξη του Θ. Πανταλάκη αφορούσε χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ ροζ ξενοδοχείου.
Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή εσωτερικού ελέγχου στον Μ. Μπαχά νομικό σύμβουλο της Attica bank ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του δανείου.
Ο Ρουμελιώτης κατηγορεί τον Πανταλάκη στην επιστολή του στην ΤτΕ ότι «ο διευθύνων σύμβουλος δεν έλαβε κανένα μέτρο ως όφειλε ούτε για τις υπερβάσεις του Καλογρίτσα ούτε για την δανειοδότηση του φορέα του ροζ ξενοδοχείου»
Μάλιστα ο Ρουμελιώτης κατηγορεί τον Πανταλάκη για διαρροές στον τύπο ενώ είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος αποκάλυψε την υπόθεση.
Μάλιστα ο πρόεδρος ήταν αυτός που πέτυχε να επιστρέψουν στην Attica bank τα δάνεια στα κόμματα...μετά από την "κατά λάθος" μεταφορά τους σε fund που διαχειρίζεται NPLs. 
Στην επιστολή προς την ΤτΕ ο Ρουμελιώτης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του καβγά με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θ. Πανταλάκη.
«Ο Πανταλάκης με καθύβρισε αισχρά, στρεφόμενος και κατά της οικογένειας μου και μου εδήλωσε εγερθείς ότι εάν συνεχίσω να τον παρατηρώ θα με δείρει.
Αυτή η συμπεριφορά του με ανάγκασε να αμυνθώ ώστε να αποφύγω βιαιοπραγία και για τον λόγο αυτό τον ακινητοποίησα, χωρίς ούτε να τον δείρω, ούτε να του επιφέρω κάποια σωματική βλάβη.
Όλα τα άλλα είναι υπερβολές που ο Πανταλάκης διαρρέει στον τύπο.

Στο bankingnews έχει περιέλθει το πόρισμα της Attica bank για τον όμιλο Καλογρίτσα 45 σελίδων όπου αναλύονται και παρουσιάζονται συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς έπαιρνε δάνεια ο επιχειρηματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης