Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση Kim Jong Un με Trump

tags :
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση Kim Jong Un με  Trump
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση Kim Jong Un με Trump
Ο Kim Jong Tsol, αξιωματούχος ο οποίος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, αφίχθη σήμερα (17/1)στο Πεκίνο και πιστεύεται ότι βρίσκεται καθ' οδόν προς την Ουάσινγκτον, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Αμερικανικά και νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές τις οποίες δεν κατονόμασαν, μετέδωσαν πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pomepo και ο Kim Jong Tsol σχεδιάζουν να συναντηθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα αύριο (18/1) για να προετοιμάσουν τη δεύτερη συνάντηση κορυφής του D. Trump και του Kim Jong Un.
Ο Kim Jong Tsol έφθασε στο Πεκίνο με πτήση της Air Koryo από την Πιονγκγιάνγκ και τον υποδέχθηκε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στην Κίνα, σύμφωνα με το Γιονάπ.
Αναμένεται να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Ουάσινγκτον πρόσθεσε το πρακτορείο.
Οι Pompeo και Kim Jong Tsol αναμενόταν να συναντηθούν για να προετοιμάσουν τη δεύτερη σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο, αλλά η συνάντησή τους είχε τότε αναβληθεί.
Ο Kim Jong Tsol είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την Ουάσινγκτον τον Ιούνιο, όταν επέδωσε επιστολή του Kim Jong Un στον Trump.
Η επιστολή θεωρείται πως άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου.
Το CNN, επικαλούμενο πηγή ενήμερη για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, μετέδωσε πως ο Kim Jong Tsol αναμένεται να επιδώσει και νέα επιστολή του ηγέτη της χώρας του στον αμερικανό πρόεδρο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης