Γαλλία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για το Brexit

Γαλλία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για το Brexit
Γαλλία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για το Brexit
Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε σήμερα (17/1) το νομοσχέδιο που προετοιμάζει τη Γαλλία ενόψει του Brexit, μία ημέρα αφότου είχε ψηφιστεί και από την Εθνοσυνέλευση.
Το νομοσχέδιο αυτό δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να λαμβάνει μέτρα, μέσω διαταγμάτων, σε τομείς όπου έχει δικαιοδοσία η Γαλλία και όχι η ΕΕ.
Βασικός στόχος είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα των Γάλλων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών κατοίκων της Γαλλίας, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την επαναφορά των ελέγχων των εμπορευμάτων στα σύνορα.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός E. Phillipe ανέφερε ότι εντός των τριών επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσει πέντε διατάγματα με τα οποία θα επιλύονται τα ακανθώδη ζητήματα τα οποία προκύπτουν από μια άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας.
Το πρώτο από αυτά αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε στη συνέχεια, ενώπιον της Γερουσίας, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Luazo.
"Πρέπει να προετοιμαστούμε, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, για μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχύνουμε τις προετοιμασίες μας", τόνισε.
Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών, L. Poniatovski, είπε ότι η προσφυγή σε διατάγματα δεν είναι μια μέθοδος που δεν ικανοποιεί τα κόμματα γιατί στερεί από το κοινοβούλιο τη δυνατότητα να συζητήσει τα μέτρα. Επισήμανε όμως ότι "επιτρέπει να ενεργούμε γρήγορα, όταν είναι αναγκαίο".

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS