Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.292,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, στα 1.292,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 0,1% ή 1,50 δολ. στα 1.292,30 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (17/1/2019) ο χρυσός, καθώς η υποχώρηση των πολιτικών ανησυχιών απομάκρυνε τους επενδυτές από την ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, επιβίωσε χθες της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει εις βάρος της το Εργατικό κόμμα, στον απόηχο της συντριπτικής ήττας που υπέστη προχθές για τη συμφωνία για το Brexit.
Κατόπιν της ψηφοφορίας, η May ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε τελικά να αποφευχθεί.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,1% ή 1,50 δολ. στα 1.292,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 96,1 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,139 δολ.
Το ευρώ είχε διολισθήσει νωρίτερα σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στον απόηχο απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω πτώση τον Δεκέμβριο του 2018, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στο 1,6%, από 1,9% τον Νοέμβριο του 2018.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον χρυσό προσέφεραν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσδοκίες για μια συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα απροσδόκητη πτώση, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 την εβδομάδα έως την 12η Ιανουαρίου 2019, στις 213.000.
«Η τιμή του χρυσού φαίνεται ότι έχει κολλήσει στη λάσπη παρά τα αρνητικά νέα που έρχονται από τον κόσμο», σχολιάζει ο αναλυτής στην Dillon Gage Metals, Walter Pehowich, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο χρυσός παραμένει εντός του εύρους των 1.285 με 1.295 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για την ώρα, οι επενδυτές χρυσού περιμένουν υπομονετικά ορισμένα νέα που θα φέρουν την τιμή του σε νέα επίπεδα αντίστασης στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά», ενώ επεσήμανε ότι η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης και οι φόβοι σχετικά με την ενδεχόμενη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας αποτελούν επίσης παράγοντες στήριξης για τον χρυσό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης