Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συνθήκη INF - Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος στις συνομιλίες με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συνθήκη INF - Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος στις συνομιλίες με τη Ρωσία
ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συνθήκη INF, δεν επιτεύχθηκε πρόοδος στις συνομιλίες με τη Ρωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF) καθώς οι συνομιλίες τους με τη Ρωσία δεν κατέληξαν πουθενά, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/1) υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος.
Η συνάντηση που είχαν στη Γενεύη αξιωματούχοι των δύο χωρών προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα κατέληξαν σε αποτυχία, είπε η υφυπουργός Εξωτερικών Α. Thomson, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη διεθνή ασφάλεια.
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη αυτή που υπογράφηκε το 1987, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, κάτι που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Thomson είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, στις 2 Φεβρουαρίου, την εξάμηνη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη αυτή.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS