Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs είναι bullish για τα εμπορεύματα για 4 λόγους

Η Goldman Sachs είναι bullish για τα εμπορεύματα για 4 λόγους
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι bullish στα εμπορεύματα για διάφορους λόγους που κυμαίνονται από τη Fed έως το πιο αδύναμο δολάριο
Οι προσδοκίες για μείωση της προσφοράς πετρελαίου, ενδεχόμενα μέτρα τόνωσης από την Κίνα και η πολιτική αβεβαιότητα ενισχύουν τις ελπίδες για κέρδη στην αγορά των εμπορευμάτων, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Ειδικότερα, ο Jeff Curries της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δήλωσε ότι η τράπεζα είναι bullish για το πετρέλαιο και το χρυσό για διάφορους λόγους, από τα σημάδια για αύξηση επιτοκίων από τη Fed έως το αποδυναμωμένο δολάριο.
«Είμαστε bullish στα εμπορεύματα.
Πρώτον, διότι πλέον δεν τίθεται θέμα αύξησης επιτοκίων από τη Fed.
Δεύτερον: Το δολάριο είναι πραγματικά ισχυρό και πιθανότητα θα αποδυναμωθεί από τα τωρινά επίπεδα» επεσήμανε ο ίδιος.
Σημειωτέον ότι ένα πιο αδύναμο δολάριο κάνει το πετρέλαιο πιο ελκυστικό.
Οι αγορές πετρελαίου δέχθηκαν μια ευπρόσδεκτη ώθηση όταν ο ΟΠΕΚ αποφάσισε τη μείωση της παραγωγής τον Δεκέμβριο, αλλά και άλλη μία ώθηση από τα νέα κίνητρα τόνωσης από την Κίνα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση.
Ο Currie πρόσθεσε ότι η προβλεπόμενη άνοδος της ζήτησης από την Κίνα και η πτώση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου προστέθηκαν επίσης στις προοπτικές αύξησης του πετρελαίου.
«Η Κίνα έχει επισημάνει ότι στηρίζει την οικονομία της και έπειτα έχετε τον ΟΠΕΚ έτοιμο να μειώσει την παραγωγή» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης