Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να προωθηθούν τα 2 σχέδια για τα NPΕs - Η εκκρεμότητα τρομάζει τις αγορές - Θετικό το κυπριακό μοντέλο

Στουρνάρας (ΤτΕ): Να προωθηθούν τα 2 σχέδια για τα NPΕs - Η εκκρεμότητα τρομάζει τις αγορές - Θετικό το κυπριακό μοντέλο
H εκκρεμότητα αυτή τρομάζει τις αγορές με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών
Mήνυμα προς την κυβέρνηση για την ταχύτερη προώθηση των δύο σχεδίων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) έστειλε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Πρόκειται για το σχέδιο των ΤΧΣ και υπουργείου Οικονομικών και το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πριθώριο εκδήλωσης της Τράπεζας Πειραιώς, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί ταχύτατα το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων, εκτιμώντας ότι καταρχήν θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος.
Οπως εξήγησε, η εκκρεμότητα αυτή τρομάζει τις αγορές με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.
Ο ίδιος εκρινε ότι είναι θετικό το Κυπριακό μοντέλο, επιδότησης της δόσης, που προωθείται για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ωστόσο και τα δύο σχέδια, όπως διευκρίνισε, είναι αναγκαίο να εγκριθούν από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαικής Επιτροπής.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που κάνουν λόγο για νέες απαιτήσεις από την ΕΚΤ όσον αφορά την πλήρη κάλυψη των προβλέψεων και για τα παλαιά δάνεια, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα του εποπτικού οργάνου της ΕΚΤ (SSM) και οι ρυθμίσεις για 100% κάλυψη είναι γνωστές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης