Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι βιώσιμη - Η εκλογή ΠτΔ και ο κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι βιώσιμη - Η εκλογή ΠτΔ και ο κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης
Ακόμα κι αν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν είναι βιώσιμη - Υψηλός κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης και εκλογών
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γλύτωσε από ένα καταστροφικό δημοψήφισμα, από ψηφοφορίες εμπιστοσύνης και από ανταρσίες από συντρόφους του ακόμα και από αναταραχή μετά τη φονική πυρκαγιά, ετοιμάζεται να αποδείξει -για ακόμα μία φορά- ότι είναι... γερό σκαρί».
Έτσι αρχίζει το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ακόμα κι αν κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι δύσκολο να κυβερνήσει χωρίς πραγματική πλειοψηφία, κάτι που θα τον αναγκάσει να προχωρήσει σε εκλογές, πιθανότατα τον Μάιο, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές αλλά και οι περιφερειακές/αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ωστόσο, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα προχωρήσει σε εκλογές εάν η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Σύμφωνα όμως με το ίδιο δημοσίευμα, η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα που βγήκε από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, είναι κρίσιμη για την Ευρώπη.
«Η οικονομία παραμένει εύθραυστη και μια κυβέρνηση μειοψηφίας θα δυσκολευτεί να "περάσει" από τη Βουλή τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικοποιήσεις» τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Στην περίπτωση όμως εκλογών το πιθανότερο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χαλάσει το σερί των νικών του, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να προχωρήσει σε συμμαχίες.
«Με τη Βουλή να πρέπει, το επόμενο έτος, να επιλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας -που απαιτεί την έγκριση από 180 βουλευτές- ο κίνδυνος νέας πολιτικής κρίσης και νέων εκλογών είναι υψηλός» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης