Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να προσφέρει στη Βρετανία άλλες παραχωρήσεις για το Brexit

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να προσφέρει στη Βρετανία άλλες παραχωρήσεις για το Brexit
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στη Βρετανία
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πραγματοποιήσει όλες τις παραχωρήσεις που μπορεί αναφορικά με το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (16/1) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, στον απόηχο της απόρριψης της συμφωνίας ανάμεσα σε Theresa May και ΕΕ από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «έχει κάνει όλες τις παραχωρήσει που μπορεί για το Brexit», διευκρινίζοντας πως «εάν μπορούσε να προσφέρει περισσότερο, θα έπρεπε να το είχε κάνει εδώ και εβδομάδες».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «παραμένει αβέβαιο τι θέλουν οι Βρετανοί βουλευτές», ενώ ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει παράταση στη ημερομηνία αποχώρησης για το Brexit, δήλωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει τέτοιο αίτημα, «θα το συζητήσουμε εποικοδομητικά».
Ο Heiko Maas εξήγησε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στη Βρετανία, επεναλαμβάνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο του να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit.
Αναφορικά με την επέκταση του Άρθρου 50, ο Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε πως «θα έχει νόημα μόνο εάν υπάρχει ένας τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η άποψη από την πλειψηφία του βρετανικού κοινοβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης