Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνημα για λίγες μετοχές, ενδιαφέρον για λιγότερες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνημα για λίγες μετοχές, ενδιαφέρον για λιγότερες
ΑΓΟΡΑ: Τεχνικά η αγορά θα μπορούσε να δώσει μία αντίδραση μετά την πίεση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο η επενδυτική ψυχολογία λόγω των εσωτερικών θεμάτων δεν είναι καλή.

Μένει να φανεί αν οι τράπεζες μπορούν να δώσουν αντίδραση αλλά μάλλον υπάρχουν πρόθυμοι πωλητές αφού τώρα βλέπουν πως με τέτοια προεκλογική περίοδο δύσκολα θα προχωρήσουν αυτά που πρέπει και στον τραπεζικό κλάδο.

Άρα η όποια αντίδραση θα είναι για να πουλήσουν λίγο καλύτερα αργότερα. Επομένως τα αντανακλαστικά των επενδυτών πρέπει να είναι αυξημένα. Ειδικά αυτών που παίζουν βαριά χαρτιά και κυρίως τράπεζες.

Για όσους τώρα παίζουν με βάση τα θεμελιώδη και έχουν αγοράσει φθηνά ποιοτικές μετοχές η ταλαιπωρία θα είναι παρούσα αλλά πιστεύουμε πως η πτώση δεν έχει τα ίδια περιθώρια.

BREXIT: Δεν θέλουν τη συμφωνία οι Βουλευτές. Μάλλον έχουν καταλάβει τι θα ακολουθήσει και θέλουν «κωλοτούμπα». Φανταστείτε τώρα τι θα γινόταν στη δική μας χώρα αν επικρατούσαν οι φωνές που ήθελαν να τα τινάξουν όλα.

Αυτών που υποστήριζαν πως με τη δραχμή και μόνοι μας θα πηγαίναμε καλύτερα. Και μερικοί το πιστεύουν ακόμα. Ούτε από Τουρκία, ούτε από Βρετανία πήραν κάποιο μάθημα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Μετά από 12 λεπτά συνεδρίασης οι μετοχές που έχουν κάνει πράξη είναι 32! Ο τζίρος στα 1,3 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για τρομακτικό ενδιαφέρον για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

ΔΕΗ: Αν καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς θα φεύγουν από τα παράθυρα οι πελάτες. Ήδη υπάρχει ένα πλεονέκτημα υπέρ των μικρών αλλά λόγω της έκπτωσης πολλοί πελάτες μένουν στη ΔΕΗ.

Αντί να κοιτάξουν πως θα μαζέψουν τα κόστη που παίρνει ένα κάρο λεφτά ο κάθε υπάλληλος, κόβουν παροχές προς τους πελάτες. Δηλαδή κλασσική περίπτωση δημόσιας επιχείρησης.

ΙΑΣΩ: Εκποιήθηκαν 255 χιλ. τεμάχια περίπου στα 1,25 ευρώ με συνολική αξία 319 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή ξεκίνησε επίσης ανοδικά κατά 4% και λίγο πάνω από την τιμή της εκποίησης.

Το Bankingnews έχει αποκαλύψει πως υπάρχει πρόταση εξαγοράς, η διοίκηση το επιβεβαίωσε αλλά δεν έχουμε δει συνέχεια. Το ταμπλό δείχνει πως κάτι υπάρχει.

ΤΙΤΑΝ ΠΡ.: Στα 19,70 ευρώ ο τίτλος λόγω φυσικά της δημόσιας πρότασης, η οποία έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει διαφορά με το κοινό.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται γιατί τόσα χρόνια έμενε στην αφάνεια ο τίτλος μέχρι να πουληθούν συγκεκριμένες μετοχές που προφανώς ήταν σε «λάθος χέρια».

FOURLIS: Στα 4 ευρώ η μετοχή λίγο μετά το άνοιγμα. Άνοιξε με λίγα κομμάτια αλλά μπήκε μετά μεγάλη εντολή αγοράς στα 4 ευρώ. Έκανε όγκο 3,7 χιλ. τεμάχια. Το βλέμμα στην πλευρά των πωλητών.

Ο πωλητής βγήκε άμεσα και κάλυψε τη ζήτηση αυξάνοντας τον όγκο στις 23 χιλ. τεμάχια αφήνοντας και μερικά ακόμα προς πώληση.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Με όγκο καλό για τα δεδομένα της μετοχής και η σημερινή συνεδρίαση και άνοδο 6% και κάτι. Στην τιμή 0,3090 ευρώ με αποτίμηση 6,8 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης