Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2018
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας παρέμειναν αμετάβλητες
Επιβράδυνση κατέγραψε η άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών στην Ιαπωνία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/1) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα δείγμα της επίδρασης που έχουν οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας στην παγκόσμια οικονομία.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές βιομηχανικές παραγγελίες παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι μηνιαίας ανόδου +7,6% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +3,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,8% έναντι ετήσιας ανόδου +4,5% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων στο +0,2%.
Οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψαν σημαντική πτώση σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα στο +6,4% αντιστρέφοντας την άνοδο του +12,3% που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο, ενώ αντίθετα οι παραγγελίες από τον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά +2,5%, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το +4,5% του προηγούμενου μήνα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η στατιστική υπηρεσιά της χώρας, οι τιμές παραγωγού για τον Δεκέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά +1,5% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας επίσης επιβράδυνση σε σχέση με το +2,3% που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο.
Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,6% έναντι πτώσης -0,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης