Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα διοίκηση και οργανωτική δομή στο ΔΕΣΦΑ – Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το «τιμόνι»

tags :
Νέα διοίκηση και οργανωτική δομή στο ΔΕΣΦΑ – Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το «τιμόνι»
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Nicola Battilana εργάζεται στην ιταλική Snam από το 1995 και θεωρείται από τα κορυφαία στελέχη της
Τη νέα οργανωτική και διοικητική του μορφή μετά τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών του στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία των εταιριών Snam-Enagas-Fluxys παίρνει o ΔΕΣΦΑ με τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου - ο πρόεδρος του οποίου προτείνεται από το δημόσιο - αλλά και της Ομάδας διεύθυνσης στην οποία επικεφαλής είναι ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο δεν μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νicola Battilana που είναι από τα κορυφαία στελέχη της ιταλικής Snam, ενώ πρόεδρος του ΔΣ ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Ζητούνης, πρώην στέλεχος της υαλουργίας Γιούλα ΑΕ, τον οποίο υπέδειξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ως εκπρόσωπο του δημοσίου.
Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει το 34% του Διαχειριστή.  
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Battilana είναι επικεφαλής της Ομάδας Διεύθυνσης, που έχει συσταθεί κάτω από το ΔΣ.
Στο ενδεκαμελές ΔΣ του ΔΕΣΦΑ, τα τέσσερα μέλη έχουν οριστεί από την ελληνική πλευρά και τα υπόλοιπα από την κοινοπραξία.  Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Luis Romero Urrestarazu και ως μέλη οι κκ Elio Ruggeri, Michlela Schizzi, Ferdinando Di Fino, Luca Oglialoro, Erik Vennekens, Ιωάννης Σαμουηλίδης, Κυριακή Μανωλοπούλου, Fernando Alejandro Kalligas Castiella και Παναγιώτης Ταμπούρλος, που είναι και το ανεξάρτητο μέλος.
Η θητεία του ΔΣ είναι τριετής, ξεκίνησε στις 20/12/2018 και λήγει στις 20/12/2021.
Η ομάδα διεύθυνσης, με  επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Nicola Battilana, απαρτίζεται από ήδη διευθυντές των επιμέρους δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Δημήτρη Καρδοματέα, διευθυντή δραστηριοτήτων Στρατηγικής- Ανάπτυξης-Οικονομικών Υπηρεσιών, τον κ. Νίκο Κατσή, διευθυντή λειτουργίας δραστηριοτήτων ΕΣΦΑ, τον κ. Πέτρο Θεοδωράκη, διευθυντή δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών - Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, τον κ. Σωτήρη Μπράβο, διευθυντή δραστηριοτήτων Εμπορίας και τον κ. Ιωάννη Χωματά, διευθυντή δραστηριοτήτων Διαχείρισης ‘Έργων.

Ποιο είναι το νέο «αφεντικό» του ΔΕΣΦΑ

Ο Nicola Battilana που είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.
Γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας το 1967.
Αποφοίτησε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, έχοντας ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στη Ναυτική Σχολή.
Ξεκίνησε να εργάζεται για τη Snam το 1995, όπου και εργάστηκε για 3 έτη σε τεχνικές θέσεις, αφού πρώτα υπηρέτησε στο Ναυτικό της Ιταλίας και ολοκλήρωσε κάποιες συνεργασίες στο Πανεπιστήμιο.
Έπειτα από μια πολυεπίπεδη επαγγελματική πορεία στον τομέα της λειτουργίας, που τον οδήγησε μέσα από τη συντήρηση σταθμών ΥΦΑ και δικτύων αγωγών στην κατασκευή αγωγών, αναλαμβάνοντας σταδιακά αρκετές θέσεις αυξανόμενης ευθύνης, το 2009 ορίζεται Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Δικτύων και στη συνέχεια, το 2010 Αντιπρόεδρος Κατανομής και Εξισορρόπησης Φορτίου.
Το 2013, ανέλαβε καθήκοντα Ανώτατου Αντιπροέδρου στην Τεχνική Διεύθυνση, με σκοπό να προωθήσει την επιχειρησιακή αριστεία και να παρέχει υποστήριξη τεχνική φύσεως στην τότε έναρξη της διαδικασίας εξαγοράς αλλοδαπών περιουσιακών στοιχείων.
Τον Οκτώβριο του 2015, ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Gmbh, μιας αυστριακής εταιρείας, η οποία ανήκει στην Snam (85%) και στην Gas Connect Austria (15%) και έχει την ευθύνη της διαχείρισης του αγωγού Trans Austria, μιας στρατηγικής υποδομής διαμετακόμισης που μεταφέρει περίπου το 40% της ετήσιας ιταλικής ζήτησης σε φυσικό αέριο μέσω της Αυστρίας.
Προτού αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΔΕΣΦΑ, διηύθυνε, από τον Σεπτέμβριο του 2018 τις δραστηριότητες της Snam στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αναλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων και το άνοιγμα των γραφείων της αντιπροσωπείας της Snam στην Ελλάδα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης