Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: H EKT θα συνεχίσει να στηρίζει την Ευρωζώνη με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της

tags :
Draghi: H EKT θα συνεχίσει να στηρίζει την Ευρωζώνη με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της
«Η βασική δύναμη της ΕΚΤ είναι η ανεξαρτησία της», τόνισε ο κ. Draghi
Την απόλυτη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της Ευρωζώνης, επανέλαβε ο πρόεδρός της Mario Draghi.
Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με αφορμή την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της ΕΚΤ για το 2017, ο κ. Draghi αφού πρώτα αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της ζώνης του ευρώ από τη δημιουργία της έως και σήμερα, ακολούθως επικεντρώθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η ΕΚΤ.
«Οι δύο πρώτες δεκαετίες της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο η ΕΚΤ διεξάγει τη νομισματική της πολιτική. Αντιμέτωπη με πρωτοφανείς απειλές για τη σταθερότητα των τιμών, η ΕΚΤ προσάρμοσε τα μέσα πολιτικής της για να συνεχίσει την εκπλήρωση της εντολής της.
Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε εάν και όταν χρειαστεί, σύμφωνα με την εντολή μας όπως ορίζεται από τις Συνθήκες της ΕΕ και με όλη την ανεξαρτησία στα εργαλεία που ορίζει το νομικό μας πλαίσιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Draghi.
Προσέθεσε ότι η ζώνη του ευρώ εξήλθε από μία πρωτοφανή κρίση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις απείλησε ακόμη και την ύπαρξή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη προκλήσεις και δυσκολίες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά.
«Για να αποφέρει τα οφέλη της, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί μόνιμη πολιτική δέσμευση, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και σε όλους τους τομείς πολιτικής», υποστήριξε.
Ξεκαθάρισε ότι «η αξιοπιστία της ΕΚΤ βασίζεται στην ανεξαρτησία της», ενώ παραδέχθηκε ότι ορισμένα οικονομικά δεδομένα της Ευρωζώνης είναι λιγότερο ικανοποιητικά από ότι αναμένονταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης