Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η ΕΕ είναι έτοιμη για νέες συνομιλίες με τη Βρετανία αν απορριφθεί η συμφωνία του Brexit

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η ΕΕ είναι έτοιμη για νέες συνομιλίες με τη Βρετανία αν απορριφθεί η συμφωνία του Brexit
Η ΕΕ θα μπορούσε να διεξάγει νέες συνομιλίες με τη Βρετανία αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να διεξάγει νέες συνομιλίες με τη Βρετανία αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει σήμερα (15/1/2019) τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, απορρίπτοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη Συνθήκη αποχώρησης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Maas δήλωσε πως «η συμφωνία παραμένει ως έχει».
«Αμφιβάλλω πολύ πως η συμφωνία μπορεί να ανοίξει εκ νέου θεμελιωδώς.
Αν υπήρχε καλύτερη λύση, θα είχε ήδη προωθηθεί», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη πως δεν έχει πάψει να ελπίζει πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μπορεί να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου για τη συμφωνία της για αποχώρηση από την ΕΕ, λέγοντας πως θα ήταν ένας καλός τρόπος ώστε να αποφευχθεί μια άτακτη έξοδος.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «αν τα πράγματα πάνε στραβά απόψε, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες».
Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία απόσυρσης.
Εκπρόσωπος της Angela Merkel διέψευσε, νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun» που ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει παραχωρήσει διαβεβαιώσεις στη May πως η ΕΕ θα μπορούσε να τροποποιήσει τη συμφωνία αν την απορρίψει η βρετανική Βουλή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης