Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ δε μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μας - Η Ουάσιγκτον δεν έχει καταφέρει τίποτα

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ δε μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μας - Η Ουάσιγκτον δεν έχει καταφέρει τίποτα
Η πλευρά της Μόσχας κατέστησε σαφές ότι οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον εις βάρος της «δεν έχουν αλλάξει τίποτα»
Σαφή θέση για το ζήτημα των αμερικανικών κυρώσεων έλαβε σήμερα (15/1) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος οτυ Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να αλλάξουν την πολιτική της Ρωσίας, μέσω των κυρώσεων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Peskov, η Ρωσία έχει ζήσει κάτω από τις κυρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ότι τα τιμωρητικά μέτρα δεν κατόρθωσαν να ωθήσουν τη Μόσχα να αλλάξει την προσέγγισή της.
«Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, δε διαθέτουν τα εργαλεία που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Ρωσία να εγκαταλείψει την κυρίαρχη πολιτική της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν αυτό το έργο, αν και είχα χρησιμοποιήσει μία σειρά από διάφορους περιορισμούς», τόνισε ο κ. Peskov, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «οι κυρώσεις δεν άλλαξαν τίποτα».
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Κρεμλίνου έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί από τη Συνθήκη Πυρηνικών Μέσης Εμβέλειας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το παγκόσμια σύστημα ελέγχου εξοπλισμών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε αναφέρει ότι η Μόσχα πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες με άλλες χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη διεθνή συνθήκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης