Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνεις πρωταγωνιστή και δεν βρίσκεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνεις πρωταγωνιστή και δεν βρίσκεις
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε και Brexit έχουμε και ψήφο εμπιστοσύνης, απ’ όλα έχουμε. Επιχειρηματικές ειδήσεις βέβαια δεν έχουμε. Στάση αναμονής πέριξ των 630 μονάδων στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.

Κοιτάς την κορδέλα, δεν κουνιέται. Κοιτάς τη σύνδεσή σου στο ίντερνετ, δεν έχει πέσει. Πάλι χωρίς τζίρο αυτή η αγορά. Πέρασε καλοκαίρι που λέγαμε χαμηλός και λογικά ο τζίρος, πέρασαν Χριστούγεννα που πάλι ήταν λογικό, αλλά τώρα;

Πώς να έχουμε επενδυτές όταν δεν υπάρχει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις; Μάλλον και το 2019 θα κινηθεί όπως το 2018. Αν μας κάνει και ένα-δυο μήνες με συγκίνηση να είμαστε ευχαριστημένοι.

ΜΟΤΟR OIL: Ξανά πωλητής ο βασικός μέτοχος πάνω από τα 21 ευρώ. Βέβαια η μετοχή δεν πλήττεται από αυτές τις πωλήσεις. Ίδωμεν…

ΔΕΗ: Άντε μπας και τελειώσει το σήριαλ με τις πωλήσεις των μονάδων και δούμε τι θα μείνει και τι θα φύγει από την επιχείρηση.

Αδύναμη πάντως στο ταμπλό η μετοχή και δεν μπορεί να φύγει πάνω από τα 1,50 ευρώ. Η αποτίμηση στα 319 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Λόγω δημόσιας πρότασης ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου. Καλά λέει η εταιρεία πως πήγε με σημαντική αύξηση στα κέρδη λόγω ΗΠΑ.

Κανένα νούμερο βρε παιδιά; Τίποτα; Έτσι γενικόλογα, τα πήγαμε καλά και ενισχύθηκαν; Στα 20,50 ευρώ ο κοινός και στα 19,25 ευρώ ο προνομιούχος τίτλος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτή εικόνα στο άνοιγμα με Εθνική και Alpha Bank να υποχωρούν και Πειραιώς και Eurobank να έχουν άνοδο. Μικρή τόσο η πτώση όσο και η άνοδος.

JUMBO: Στο πρώτο εξάμηνο που έληξε τέλος του 2018 οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,6% στα 476,7 εκατ. ευρώ από 442,9 εκατ. ευρώ. Οριακή η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, στο 2% στην Κύπρο, στο 9% στη Βουλγαρία και στο 30% στη Ρουμανία.

Ευτυχώς που οι επιχειρήσεις βρίσκουν διέξοδο στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα αν και έχουμε βγει σύμφωνα με την κυβέρνηση από τα μνημόνια και έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων άλλα δείχνουν.

Εταιρειάρα η Jumbo και η αποτίμηση των 1,87 δισ. ευρώ θα φανεί και από τις αναλύσεις των χρηματιστηριακών πως δεν είναι ακριβή. Βέβαια, η πορεία στην Ελλάδα προβληματίζει.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κάνει σκαμπανεβάσματα η μετοχή τα οποία πρέπει να σας πούμε ότι δε μας αρέσουν. Η άνοδος ήταν βίαιη αλλά λόγω αποτελεσμάτων είναι δικαιολογημένη, αλλά τώρα τελευταία παρατηρούμε απότομες διακυμάνσεις.

Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν ανακατευτεί στο χαρτί και τι προσπαθούν να κάνουν αλλά χρειάζεται προσοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 0,90 ευρώ η μετοχή με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 10,5 εκατ. ευρώ. Σε εκκρεμότητα τα κομμάτια της αύξησης και βέβαια η ολοκλήρωσή της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης