Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Ο Τσίπρας θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης - Η αντίδραση των επενδυτών

Reuters: Ο Τσίπρας θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης - Η αντίδραση των επενδυτών
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές είναι σχετικά σίγουροι ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης
Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται πλέον το σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, που ζήτησε μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές είναι σχετικά σίγουροι ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και η αντίδραση της αγοράς είναι περιορισμένη.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που χάσει, απλά οι εκλογές θα γίνουν λίγους μήνες νωρίτερα.
«Μια θετική ψήφος εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα θεωρείται το πιθανό σενάριο αλλά ακόμα και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απλά θεωρηθεί ως συντόμευση της περιόδου αβεβαιότητας», δήλωσε ο Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank.
«Η αγορά πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους.
Αυτός είναι ο λόγος που η αγορά είναι ήρεμη» επισημαίνει ένας trader.
Όποιο κι αν το αποτέλεσμα, η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα σχέδια χρηματοδότησης και ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας.
Ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει την άντληση 5-7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος.
Ο Wolfango Piccoli της Teneo Intelligence υποστήριξε ότι το τέλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να αποδειχθεί θετική εξέλιξη για τους επενδυτές καθώς θα αναγκάσει τον Τσίπρα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, πιθανότητα κοντά στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, με αποτέλεσμα να χαθεί όλο το 2019.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης