Διεθνή

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στο -2,38% και τα 59,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στο -2,38% και τα 59,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,94% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,59 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική πτώση σημείωσε το πετρέλαιο κατά την έναρξη της εβδομάδας, δεχόμενο πιέσεις από τα στοιχεία που αφορούν το εμπόριο της Κίνας για το Δεκέμβριο του 2018, και τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη πτώση από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -2,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,04 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεμσιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -1,94% στα 50,59 δολ. ανά βαρέλι.

«Τα προθεσμιακά συμβόλαιο για το αργό πετρέλαιο επέστρεψαν το κόκκινο, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το εμπορικό της πλεόνασμα για το 2018 διαμορφώθηκε στα 351,76 δισ. δολ. το χαμηλότερο από το 2013», σχολιάζει σε σημείωμά του ο ενεργειακός σύμβουλος της Vanda Insights, Vandana Hari.

Η τιμή του πετρελαίου έκλεισε την Παρασκευη (11/1) καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων έξι μηνών, χάρη στην πτώση των εξαγωγών από ορισμένες εκ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως, καθώς και την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η αισιοδοξία γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ προσφέρει επίσης ώθηση στο πετρέλαιο, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη εβδομάδα η Baker Hughes ανακοίνωσε ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2019, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4, με τον συνολικό τους αριθμό να διαμορφώνεται στις 837 εξέδρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης