Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Γολγοθάς των «μικρών» κομμάτων

tags :
Ο Γολγοθάς των «μικρών» κομμάτων
Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων θα πρέπει αν προσπαθήσουν πάρα πολύ έτσι, ώστε να (ξανα)συγκροτήσουν τη δύναμη τους
Η πόλωση και ο δικομματισμός, που θα ενισχυθούν τους επόμενους μήνες καταδεικνύουν, κατά κάποιον τρόπο τη χαρτογράφηση της επόμενης Βουλής, όποτε και αν γίνουν  οι εθνικές εκλογές.
Αρχής γενομένης από τον αριθμό των εντός Κοινοβουλίου κομμάτων  που σήμερα είναι ο 8 αλλά δεν φαίνεται να διατηρείται αυτός αριθμός καθώς τρία κόμματα δείχνουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.
Λίγο η ιδεολογική τους κυκλοθυμία, λίγο η πόλωση που εντείνεται από τα μεγαλύτερα κόμματα λίγο ότι κάποια στελέχη τους αλλάζουν στρατόπεδο πριν το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, τα οδηγούν, κατά τα φαινόμενα εκτός Βουλής,
Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων θα πρέπει αν προσπαθήσουν πάρα πολύ έτσι, ώστε να (ξανα)συγκροτήσουν τη δύναμη τους για να μπορούν να ελπίζουν σε μία εκλογική επιτυχία γιατί τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και αδυναμία,
Αποδυναμωμένο δείχνει, όμως και το μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές τρίτο κόμμα, αυτό που ήθελε η πρόεδρος του να αποκαλεί τρίτο πόλο, το ΚΙΝΑΛ.
Ήδη και ενώ βρισκόμαστε στην εκπνοή του πρώτου 15νηθήμερρτου του 2019 αντιμετωπίζει τις πρώτε εκ των έσω αναταραχές.
Η     συμπόρευση του Κινήματος με τον  Θανάση Θεοχαρόπουλο μάλλον έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.
Ο ίδιος δείχνει θετικός στο να ψηφίσει τη Συμφωνία των  Πρεσπών ενώ η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ έχει τοποθετηθεί αρνητικά εδώ και πολύ καιρό.
Αυτή η διαφοροποίηση είναι σημαντική για το ΚΙΝΑΛ γιατί ενώ θα ήθελε να ενισχύσει τη δύναμη του, αντιθέτως τη χάνει και μαζί με αυτή, την απήχηση που έχει στον κ΄0πσομο.
Δεν είναι τυχαίο ότι δημοσκοπικά πλέον συναγωνίζεται ακόμη και γι΄αυτή την τρίτη θέση στις επικείμενες εκλογές.
Όπως και ένα έχει πάντως η επόμενη περίοδος αναμένεται δύσκολη για το σύνολο των κομμάτων και κυρίως των λεγόμενων …μικρών με το δρόμο προς τις εκλογές να φαντάζει… Γολγοθάς!
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης