Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστά σχολεία σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα (14/1), λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα (14/1), λόγω κακοκαιρίας
Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους πολλών σχολείων έχει γίνει πάγος, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος
Αν και έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την τελευταία σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους πολλών σχολείων έχει γίνει πάγος, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης Αριστοτέλης Πουτακίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το κύριο βάρος των ενεργειών του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου από το Σάββατο έχει προσανατολιστεί στον καθαρισμό των εισόδων και των προαύλιων χώρων όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να σπάνε τον πάγο».
'Αλλοι δήμαρχοι αναφέρουν ότι με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν τις πρωινές ώρες υπάρχουν θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από χωριά και ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία της πόλης.
Έτσι για την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στην ΠΕ Κοζάνης τα σχολεία με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοϊου θα παραμείνουν κλειστά.
Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας με αποφάσεις των δημάρχων Αμυνταίου και Πρεσπών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9:15 πμ ενώ στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά.
Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν.
Τέλος στην ΠΕ Καστοριάς με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αντίθετα με αποφάσεις των δημάρχων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία του θα λειτουργήσουν στις 9:15 το πρωί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης