Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020 ο πρώην υπουργός του Obama, Julian Castro

Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020 ο πρώην υπουργός του Obama, Julian Castro
O Castro  παρουσιάζεται ως το αουτσάιντερ σε μία κούρσα όπου είναι πιθανόν να συμμετάσχουν πολλά μεγάλα ονόματα
Ο πρώην υπουργός Στέγης και Αστικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης του Barack Obama πρώην δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, ο 44χρονος Julian Castro, μεξικανικής καταγωγής και ανερχόμενος αστέρας του Δημοκρατικού Κόμματος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.
«Όταν η γιαγιά μου έφθασε εδώ σχεδόν πριν από εκατό χρόνια, είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει φαντασθεί ότι μόλις δύο γενιές μετά, ένα από τα εγγόνια της θα υπηρετούσε ως μέλος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (ο δίδυμος αδελφός του Hoacin) και το άλλο θα στεκόταν σήμερα μπροστά σας για να πει αυτά τα λόγια: είμαι υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο  Castro ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του από την Γκουανταλούπε Πλάζα στη δυτική μεξικανο-αμερικανική συνοικία του Σαν Αντόνιο, της γενέτειράς του.
Η είσοδός του στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2020 , με το σύνθημα «Ένα έθνος, μία μοίρα» έρχεται την ώρα που ο Donald Trump έχει αναγάγει την μετανάστευση σε φλέγον θέμα, έχοντας καταδικάσει σε παράλυση τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκβιάζοντας έτσι το Κογκρέσο για να λάβει τα κονδύλια των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί για την ανέγερση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
«Λέμε όχι στην ανέγερση τείχους και ναι στην οικοδόμηση των κοινοτήτων», είπε ο Castro  απευθυνόμενος στο πλήθος των υποστηρικτών του.
Προς το παρόν, ο Castro  παρουσιάζεται ως το αουτσάιντερ σε μία κούρσα όπου είναι πιθανόν να συμμετάσχουν πολλά μεγάλα ονόματα του δημοκρατικού στρατοπέδου, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Jo Biden.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS