Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στελέχη της Deutsche Bank συναντήθηκαν 23 φορές το 2018 με το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για το μέλλον της τράπεζας

Στελέχη της Deutsche Bank συναντήθηκαν 23 φορές το 2018 με το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για το μέλλον της τράπεζας
Στελέχη της τράπεζας συναντήθηκαν με αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών 23 φορές το 2018
Μπορεί οι αναφορές για περισσότερες ποινικές κυρώσεις, εξαιτίας των οικονομικών σκανδάλων που συνδέονται με τη Danske Bank και τα Paradise Papers να είχαν καταστήσει την κατάσταση ιδιαίτερα προβληματική για τη Deutsche Bank, ωστόσο η μετοχή της γερμανικής τράπεζας με την έλευση του 2019 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 2011, λόγω των σχεδίων για μείωση των bonus που θα χορηγήσει.
Σύμφωνα με το Reuters, στελέχη της γερμανικής προβληματικής τράπεζας συναντήθηκαν για το λόγο αυτό με αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών 23 φορές τον προηγούμενο χρόνο.
Στην παραδοχή αυτή, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή για το μέλλον της συγκεκριμένης τράπεζας, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Faz.
Σε αυτές τις συναντήσεις, το υπουργείο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Joerg Kukies και την τράπεζα ο CEO, Christian Sewing.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, σκοπός αυτών των συναντήσεων η εξεύρεση «οικονομικά βιώσιμων στρατηγικών επιλογών» για το μέλλον της Deutsche Bank. 
Η Deutsche Bank και η Commerzbank έχουν αρνηθεί ότι μια συγχώνευση των δύο τραπεζών βρίσκεται στα σχέδιά τους.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση κατέχει σημαντικό μερίδιο στην Commerzbank και οι μέτοχοι της Deutsche Bank έχουν αποδείξει ότι είναι έμπειροι στην άσκηση πίεσης δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ακόμη μεγάλη συγχώνευση στον γερμανικό τραπεζικό τομέα.
Πάντως σύμφωνα με έμπειρους τραπεζικούς αναλυτές, μία συγχώνευση δεν αναμένεται να λύσει όλα τα προβλήματα των δύο τραπεζών που βρίσκονται αντιμέτωπες με αδύναμους ισολογισμούς και άλλα προβλήματα.  
Η φημολογία για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών τροφοδοτείται εδώ και καιρό από δημοσιεύματα του Τύπου και πρόσφατα την ενίσχυσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών  Olaf Scholz, τονίζοντας την ανάγκη για έναν ισχυρό γερμανικό τραπεζικό τομέα, κάτι που συνιστά αλλαγή στάσης σε σχέση με τον προκάτοχό του, Wolfgang Schaeuble.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης