Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie: Απολαύστε το σύντομο ράλι, έρχονται νέα χαμηλά το 2019 για τις αγορές και πόνος

tags :
Macquarie: Απολαύστε το σύντομο ράλι, έρχονται νέα χαμηλά το 2019 για τις αγορές και πόνος
Ο πόνος είναι πιθανό να αυξηθεί το 2019 στην Ευρώπη....υποστηρίζει η Macquarie
Απολαύστε το σύντομο ράλι, έρχονται νέα χαμηλά το 2019 για τις αγορές εκτιμάει η Macquarie επενδυτικό fund από την Αυστραλία με 500 δισεκ. δολάρια υπό διαχείριση.
Λόγω της πλεονασματικής ρευστότητας διεθνώς από την πολιτική των κεντρικών τραπεζών αρχές 2016 ακολούθησαν δύο χρόνια συγχρονισμένης ανάπτυξης, με το δολάριο να παραμένει πιο αδύναμο.  
Αυτό τελείωσε το 2018 και το 2019 αναμένεται να δούμε τις συνέπειες της αλλαγής στρατηγικής των κεντρικών τραπεζών που κάποια στιγμή θα τελείωνε η περίοδος πλασματικής ευημερίας.
Ήδη αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ θα συμβεί και στην Ευρώπη με την διαφορά ότι η Wall street είναι πιο ισχυρή να αντέξει από ότι τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Αυτές οι ακραίες διακυμάνσεις στις αγορές έρχονται και στην Ευρώπη.  

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που συγκλίνουν στα εξής
- Ο ρυθμός πληθωρισμού είναι υψηλότερος (ο δείκτης τιμών καταναλωτή των G7 είναι ~ 1,9% έναντι 0,6% τον Φεβρουάριο του 2016), ενώ ο δείκτης PPI της Κίνας δεν είναι πια αρνητικός (-5,3% τον Ιανουάριο του 2010 έναντι 0,9% σήμερα).
-Οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψη το πολύ πιο απρόβλεπτο και εθνικιστικό πολιτικό υπόβαθρο.
-Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ενδεχομένως κάποιο σοκ.
Αλλά όπως και το 2015, όλα τα μέτρα ρευστότητας έχουν αρνητική επίδραση και η παγκόσμια δυναμική είναι αρνητική.
Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα την μεταβλητότητα, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν τακτικά την πρόσβαση στην αγορά στους πιο ευάλωτους παίκτες, σύμφωνα με τον Macquarie.
Το σημερινό περιβάλλον είναι πιο περίπλοκο από τις αρχές του 2016, «ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τα χαμηλά επίπεδα του 2018», το 2019 θα δούμε χαμηλότερα χαμηλά από το 2018.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επενδυτές να επανεξετάσουν τα χαμηλά του 2018.
Δεν φαίνεται ότι αρκεί να τερματιστεί μόνο η μείωση του ισολογισμού και η παύση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.
Επίσης, η Ευρώπη θα μπορούσε να παραλύσει μέχρι τις εκλογές και τις αλλαγές στα βασικά χαρτοφυλάκια (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ).
Ο πόνος είναι πιθανό να αυξηθεί το 2019 στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης