Τελευταία Νέα
Διεθνή

OPEC: Στα 60 με 80 δολάρια το βαρέλι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου τo 2019 - Δεν είμαστε ο εχθρός των ΗΠΑ

OPEC: Στα 60 με 80 δολάρια το βαρέλι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου τo 2019 - Δεν είμαστε ο εχθρός των ΗΠΑ
Η μείωση των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα θα πρέπει να είναι αρκετή για να εξισορροπηθεί η παγκόσμια αγορά
«Ο OPEC δεν είναι ο εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail al-Mazrouei σε διάσκεψη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στο Αμπού Ντάμπι.
Ο OPEC και άλλοι κορυφαίοι παγκόσμιοι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο του 2019, προκειμένου να εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου.
Η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, απεύθυνε έκκληση προς τους εξαγωγείς πετρελαίου να αποφύγουν τη μείωση της παραγωγής, λέγοντας ότι θα προκαλούσε υψηλότερες τιμές πετρελαίου παγκοσμίως.
Η Mazrouei είπε ότι η μέση τιμή του πετρελαίου το 2018 ήταν στα 70 δολάρια το βαρέλι εκτιμώντας ότι η τιμή του το 2019 θα κυμανθεί από 60 στα 80 δολάρια το βαρέλι.
Η μείωση των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα θα πρέπει να είναι αρκετή για να εξισορροπηθεί η αγορά, δήλωσε ο Mazrouei, αναμένοντας ότι η διόρθωση θα αρχίσει αυτό το μήνα και θα επιτευχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Είπε ότι δεν χρειαζόταν οι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου να πραγματοποιήσουν μια έκτακτη συνάντηση πριν από εκείνη που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης