Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων – Αλλάξαμε τις αρνητικές συνθήκες που κατέτρεχαν την οικονομία

Πετρόπουλος: Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων – Αλλάξαμε τις αρνητικές συνθήκες που κατέτρεχαν την οικονομία
"Παραλάβαμε 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχουμε μειώσει πάρα πολύ όλες αυτές τις εκκρεμότητες", τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος
«Είμαστε σε μία περίοδο καλών επιδόσεων, αφού έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε όλες τις αρνητικές συνθήκες που κατέτρεχαν την οικονομία και την κοινωνία», ανέφερες ο υφυπουργός Εργασίας,  Τ. Πετρόπουλος,  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV».
Υπογράμμισε ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει, εκτιμώντας ότι θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, ενώ για τις θέσεις κύριας απασχόλησης σημείωσε ότι «σήμερα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με το παρελθόν», προσθέτοντας πως «το 2013 οι θέσεις κύριας απασχόλησης ήταν υποδεέστερες της μερικής απασχόλησης».
Επιπλέον, όπως ανέφερε, το 2017 αυξήθηκαν κατά 23.500 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μάλιστα, για το 2018 και για 2019 ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι αυξημένος.
Σχετικά με το ζήτημα απονομής των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «παραλάβαμε 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχουμε μειώσει πάρα πολύ όλες αυτές τις εκκρεμότητες».
Συμπλήρωσε ότι  «εμείς δώσαμε πάνω 4,5 δισ. ευρώ σε συνταξιοδοτικές παροχές και απομένουν περίπου 40.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις από 168.000 που ήταν το 2015 και ως εκ τούτου δικαιούμαστε να λέμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έφερε θετικά αποτελέσματα».
«Υποχρεωνόμαστε να φθάσουμε πολύ πιο σύντομα σε ταχύτερη έκδοση συντάξεων και λοιπών παροχών και θα το πετύχουμε, αφού βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και ήδη έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στην ταχύτερη έκδοση αυτών των παροχών», σημείωσε. Αναφορικά με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ που, όπως τόνισε σύντομα θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης, προβλέπεται η προκήρυξη 1.000 θέσεων εργασίας μέσω του ΑΣΕΠ.
Περαιτέρω, για το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών στην κοινωνική ασφάλιση μέχρι 120 δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «επεξεργαζόμαστε μία ευέλικτη διαδικασία που οδηγεί σε μεγάλη μείωση των οφειλών και θα επιτρέψει σε όλους να πάρουν σύνταξη».
Για την πρόταση της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί στην μείωση των συντάξεων τουλάχιστον κατά 2,5 δισ. ευρώ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης