Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (Γερμανία): Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και από την ελληνική Βουλή

Maas (Γερμανία): Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και από την ελληνική Βουλή
Οι εμπλεκόμενοι με κυρίαρχους τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Zaev κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουν την 27ετή και πλέον διένεξη για το όνομα
Την εκτίμηση του ότι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να λυθεί η πολυετής διένεξη για το ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, διατυπώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas.
Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Merkel στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός μίλησε με κολακευτικά λόγια για το πολιτικό θάρρος που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Zaev και εκφράζει την άποψη ότι η στάση τους θα στείλει ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλη την περιοχή.
Η λύση της διαφωνίας για το ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εκτιμώ ότι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κυρώσει τη συμφωνία και ότι σύντομα το κράτος Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τις συνομιλίες ένταξης " τόνισε ο Maas προσθέτοντας ότι οι εμπλεκόμενοι με κυρίαρχους τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Zaev κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουν την 27ετή και πλέον διένεξη για το όνομα.
Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό οι δύο άνδρες αποτελούν ενθαρρυντικό παράδειγμα ότι επίμονη δουλειά, αντοχή και πολιτικό θάρρος στη διπλωματία οδηγούν σε επιτυχία και στέλνουν ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης