Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Στη βραχυχρόνια ζώνη αντιπαράθεσης των 633 με 638 μονάδων ο Γ.Δ.

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Στη βραχυχρόνια ζώνη αντιπαράθεσης των 633 με 638 μονάδων ο Γ.Δ.
Με χορηγό τη Coca Cola HBC ο FTSE 25  συναλλάσσεται λίγο πάνω από το επίπεδο αλλαγής της βραχυχρόνιας  καθοδικής τάσης των 1655 μονάδων
Το διεθνές ανοδικό παράθυρο άδραξε ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου περνώντας με ένα «σπάνιο» ανοδικό σερί την ύποπτη περιοχή των 625 μονάδων προσεγγίζοντας στην πορεία τη βραχυχρόνια ζώνη αντιπαράθεσης των 633 με 638 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Επίπεδο, όπου για να διαρραγεί ανοδικά θα πρέπει ο δείκτης να ανεβάσει στροφές τόσο από απόψεως συμμετοχής ποσοστού επιμέρους μετοχών όσο και από απόψεως αγοραστικού τζίρου συναλλαγών, κάτι, που όπως διαπιστώνεται βρίσκεται ακόμα προς αναζήτηση, αναφέρει ο αναλυτής.
Η άρνηση ανοδικής διαπερατότητας των 638 μονάδων θα βάλει σε διαγραμματική λειτουργία ένα καθοδικό pullback προς την περιοχή σαθρής στήριξης των 617 με 610 μονάδων.
Ως αρνητική εξέλιξη θα χαρακτηρίζαμε μια γρήγορη επαφή του Γενικού Δείκτη με το επίπεδο των 600 μονάδων καθώς θα έχει αποτυπώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών μια χαμηλότερη τοπική κορυφή στις 638 μονάδες από εκείνη του περασμένου Δεκεμβρίου στις 664 μονάδες.
Με χορηγό τη Coca Cola HBC όπου «ελέγχει» το 26,4% ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 συναλλάσσεται λίγο πάνω από το επίπεδο αλλαγής της βραχυχρόνιας καθοδικής τάσης των 1655 μονάδων δίχως όμως να έχει δώσει πειστικά σημάδια διαγραμματικού «πατήματος» και κίνησης προς την αντίσταση των 1710 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Εδώ ένα πιθανό κλείσιμο ημέρας χαμηλότερα των 1655 με 1650 μονάδων θα δώσει καθοδικό χώρο για τις 1625 μονάδες.
Αδύναμος παρουσιάζεται και ο τεχνικός δείκτης RSI στην προσπάθειά του να τμήσει ανοδικά τη γραμμή, που τον διέπει από τον περασμένο Οκτώβριο.
Το κατώφλι των 472 μονάδων πλησίασε ο Τραπεζικός Δείκτης αλλά ως εκεί, καθώς οι διαγραμματικές του δυνάμεις τον εγκατέλειψαν πάνω στο κρίσιμο επίπεδο, που είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομαδιαία ανάλυση, εκείνο δηλαδή των 472 με 480 μονάδων ωθώντας έτσι αρκετούς ενεργούς επενδυτές να «πάρουν» μερικώς κάποια από τα κέρδη τους.
Το ενδιαφέρον πάντως αρκετών τεχνικών αναλυτών έχει τραβήξει ο εκκολαπτόμενος ανάποδος σχηματισμός Head & Shoulders, καθώς «εάν» πάρει σάρκα και οστά με την επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή από τη neckline στις 497 με 500 μονάδες μπορεί να προκαλέσει βίαιη ανοδική κίνηση προς την περιοχή των 600 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης