Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω Fed και δολαρίου - Στο +0,41% και τα 1.292,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω Fed και δολαρίου - Στο +0,41% και τα 1.292,65 δολ. ανά ουγγιά
Η στάση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική στηρίζει το πολύτιμο μέταλλο
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (11/1) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση τόσο από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου όσο και από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων, εάν η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει σημάδια στασιμότητας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% στα 1.292,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ το αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,25% στις 95,30 μονάδες.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του χθες (10/1) ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, η τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει μία πιο υπομονετική στάση αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική, υποβαθμίζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2019.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Richard Clarida, ανέφερε ότι «μπορούμε να είμαστε υπομονετικοί στις εκτιμήσεις μας για το πώς θα προσαρμόσουμε την πολιτική μας στάση», προσθέτοντας ότι «αρχίζουμε το έτος παραμένοντας τόσο κοντά στους στόχους μας όσο ήμασταν εδώ και πολύ καιρό».
«Το αδύναμο δολάριο και η περισσότερο μετριοπαθής Fed είναι οι δύο πιο δελεαστικοί παράγοντες για τον χρυσό», σχολιάζει ο Stephen Innes της Oanda, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, ενδεχομένως προς τα τέλη του 2019 και το 2020, γι' αυτό οι αγορές λαμβάνουν υπόψιν τη μείωση των επιτοκίων».
Παράλληλα, οι επενδυτές επικεντρώνονται και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές επαφές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, εν μέσω δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Liu He, ενδέχεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον αργότερα εντός του μήνα.
«Η τρέχουσα πρόθεση είναι ότι ο ανιτπρόεδρος Liu He πιθανότατα θα έρθει και θα μας επισκεφθεί αργότερα εντός του μήνα και θα ανέμενα ότι το κυβερνητικό shutdown δε θα έχει κανέναν αντίκτυπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mnuchin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης