Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχονται 1.800 απολύσεις στα ΕΛΤΑ – Σοκ από το σχέδιο εξυγίανσης της PWC

tags :
Έρχονται 1.800 απολύσεις στα ΕΛΤΑ – Σοκ από το σχέδιο εξυγίανσης της PWC
Πακέτο λουκέτων στα καταστήματα, περικοπών και εισφοροαποφυγή προτείνει η PWC
«Φωτιά και τσεκούρι» με αριστερό πρόσημο και ταυτόχρονα εισφοροαποφυγή  προβλέπει το σχέδιο αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ που κατατέθηκε από την PricewaterhouseCoopers (PWC) στο διοικητικό συμβούλιο.
Ειδικότερα προβλέπει 1800 απολύσεις, διανομή των επιστολών κάθε δεύτερη ημέρα, κλείσιμο 200 καταστημάτων και ταυτόχρονα κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας που λαμβάνουν οι υπάλληλοι.
Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, περίπου 900, θα «εξοικονομηθεί» από τη διανομή κάθε δεύτερη ημέρα, γεγονός όμως που θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης του ανταγωνισμού στον κλάδο.
Περίπου 600 άτομα θα «εξοικονομηθούν» (απολυόμενα) από το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ 300 εργαζόμενοι θα βγουν υποχρεωτικά στη σύνταξη.
Σε ότι αφορά τους μισθούς προβλέπεται η τροποποίηση του μισθολογίου με την ύπαρξη βασικού μισθού και μπόνους καθώς και κουπονιών.
Επίσημα δηλαδή προτείνεται η εισφοροδιαφυγή μέσω κουπονιών.
Στις 23 Ιανουαρίου 2019 οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ απεργούν ενώ την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί από την PWC το αναλυτικό σχέδιο όπως παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο.

Ν. Καρούτζος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης