Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Οι συμμορίες αντιδρούν βίαια στην αποστολή στρατού από τον Bolsonaro

Βραζιλία: Οι συμμορίες αντιδρούν βίαια στην αποστολή στρατού από τον Bolsonaro
Χάος εγκληματικότητας σε περιοχές της Βραζιλίας 
Τον στρατό έστειλε σήμερα (10/1) και στην πολιτεία Ceara ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, προκειμένου να καταστείλει την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.
Επισημαίνεται πως η Βραζιλία, όπως και το Μεξικό, χαρακτηρίζονται από δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες κάθε χρόνο εξαιτίας των συμμοριών εμπορίας ναρκωτικών, ενώ τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα-ρεκόρ.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, οι συμμορίες αντιδρούν βία τις τελευταίες ώρες στην απόφαση του Βραζιλιάνου Προέδρου να στείλει στρατό αλλά και στη γενικότερη επιθυμία του να καταστείλει με οποιονδήποτε τρόπο την εγκληματικότητα.
Σύμφωνα με την Guardian, στην Ceará έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 160 επιθέσεις και συμπλοκές συμμοριών μόνο την τελευταία εβδομάδα,.
Μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε αυτοκίνητα, σε δημόσια κτίρια, στο κτίριο της αστυνομίας και σε γέφυρα.
Προς το παρόν, έχουν συλληφθεί 148 άτομα.
Όπως είχε γνωστοποιηθεί στα τέλη του 2018, ο Πρόεδρος της χώρας σχεδιάζει, επίσης, διάταγμα που θα επιτρέπει σε όλους τους Βραζιλιάνους χωρίς ποινικό μητρώο να διαθέτουν πυροβόλα όπλα.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο ακροδεξιός Bolsonaro είχε υποσχεθεί να ακυρώσει τη σημερινή νομοθεσία της Βραζιλίας, η οποία παρουσιάζει διάφορα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια για τους ανθρώπους που επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα.
Το μήνυμα αυτό απευθύνθηκε σε πολλούς Βραζιλιάνους που θέλουν να προμηθευθούν όπλα για αυτοάμυνα εν μέσω υψηλών επιπέδων σκληρής εγκληματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης