Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στις χρεοκοπίες «junk» ομολόγων τον Δεκέμβριο 2018 – Αύξηση το 2019

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση στις χρεοκοπίες «junk» ομολόγων τον Δεκέμβριο 2018 – Αύξηση το 2019
Περαιτέρω υποχώρηση στις χρεοκοπίες «junk» ομολόγων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη Moody's
Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε το ποσοστό αθέτησης πληρωμής ομολόγων από εταιρείες κερδοσκοπικής κλίμακας (junk, χαμηλότερα από Baa η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) το δωδεκάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο 2018, παγκοσμίως, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,3% από 2,8% τρεις μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Moody's Investor Service.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος «βλέπει» το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 3% στα τέλη του 2019, έξι μήνες αφότου θα έχει μειωθεί στο μόλις 2%.
Σε απόλυτους αριθμούς, 10 εταιρείες αθέτησαν πληρωμή τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας τον αριθμό στις 77 για το σύνολο του 2018.
Οι περισσότερες χρεοκοπίες αφορούσαν εταιρείες κατασκευών, ενέργειας και, κυρίως, λιανικών πωλήσεων, επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά ειδικά στις ΗΠΑ, το ποσοστό υποχώρησε στο 2,8% από 3,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώθηκε σε μόλις 1,3% -από 2%.
«Αναμένουμε πιο δύσκολες συνθήκες στην αγορά το 2019, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, οι συνθήκες δανεισμού συσφίγγονται και το κόστος δανεισμού αυξάνεται.
Αναμένουμε, επίσης, κλιμάκωση της μεταβλητότητας στην αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τα επιτόκια και τα γεωπολιτικά ζητήματα», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης