Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Welcome madame Merkel

tags :
Welcome madame Merkel
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η καγκελαρία υποστηρίζουν ότι Τσίπρας και Merkel έχουν πολύ καλές σχέσεις, έχουν συχνή επικοινωνία.
Ήταν το 2014 όταν ο Αλέξης Τσίπρας φώναζε: «Go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης».
Από τότε πέρασαν πέντε περίπου χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, έφερε μνημόνιο, φόρεσε γραβάτα (έστω και για λίγα λεπτά) και τελικά είπε «Welcome madame Merkel».
Αν και η σχέση τους πέρασε 40 κύματα, τελικά αποκαταστάθηκαν.
Λίγο το μνημόνιο που εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να ανοίξει μύτη, λίγο η στάση της καγκελαρίου στο προσφυγικό, η Merkel μετατράπηκε σε «σημαντική εταίρος» (σσ. όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με αφορμή την επίσκεψη Merkel στην Αθήνα).
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η καγκελαρία υποστηρίζουν ότι Τσίπρας και Merkel έχουν πολύ καλές σχέσεις, έχουν συχνή επικοινωνία.
«Η Merkel είναι μία προσωπικότητα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.
Έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έχουν γίνει.
Η σχέση μας αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης.
Έρχεται, ήθελε καιρό να έρθει, διότι θεωρεί ότι είναι και μία δική της επιτυχία, το ότι ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα εξόδου, τώρα παρέμεινε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του στην τηλεόραση του Open.
Και το ερώτημα είναι: ο Αλέξης Τσίπρας «άλλαξε» και αναθεώρησε η Merkel όσον αφορά την άποψή της για τον ίδιο ή το αντίθετο;
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης