Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα το πακέτο στην Ελλάκτωρ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράβηξε τα βλέμματα το πακέτο στην Ελλάκτωρ
ΑΓΟΡΑ: Διψάει για θετικές ειδήσεις. Η νέα αγορά μετοχών Ελλάκτωρ από την Amber Capital έδωσε δυναμική σε αρκετές εταιρείες ενώ η πώληση από τον κ.Κούτρα έδωσε ώθησε σε άλλες μετοχές.

Κυρίως στην Ιντρακόμ Κατασκευές, αφού η αγορά προεξοφλεί πως τώρα θα αγοράσει το 20% των μετοχών όπως έχει ανακοινωθεί.

Η πτώση της αγοράς ήταν αναμενόμενη αφού μετά από ένα καλό σερί ανοδικών συνεδριάσεων κατοχυρώθηκαν κέρδη κυρίως στις τράπεζες.

ΤΖΙΡΟΣ: Από τον συνολικό των 48,8 εκατ. ευρώ τα 17,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές – Επομένως με χαμηλό τζίρο η υποχώρηση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έκλεισε με άνοδο 8,94% και στα 1,34 ευρώ με μεγάλο όγκο 7,1 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 6 εκατ. τεμάχια πουλήθηκαν με πακέτα από τον κ.Κούτρα.

Η αγορά από ξένους δείχνει ότι δεν φοβούνται τη συγχώνευση και πως θεωρούν ότι θα ισχυροποιηθεί ο όμιλος. Άρα δεν τους νοιάζει το dilution.

Επιπλέον θυμίζουμε ότι αγόραζαν σε αντίστοιχα επίπεδα όταν έγινε και το placement του 10% του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο Γιάννης Τζιβέλης. Κάποιοι πούλησαν στα 2 ευρώ και πάνω. Καλό trade.

ΑΝΕΜΟΣ: Με άνοδο 8,61% και τιμή 1,64 ευρώ. Ο όγκος στις 298 χιλ. τεμάχια. Πάντως αναφορικά με τη ρευστότητα και την εμπορευσιμότητα η διοίκηση έχει ένα δίκιο αφού οι εντολές στην Άνεμος είναι με 1 σεντς διαφορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή και στον Ελλάκτωρα 0,001 ευρώ.

ΙΝΚΑΤ: Με άνοδο 7,35% αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αγορά του 20% από τον κ.Κούτρα, αν το οικονομικό ήταν το θέμα. Γιατί αν και έχει ανακοινωθεί καιρό δεν έχει γίνει. Η αγορά προεξοφλεί πάντως ότι θα γίνει.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με μικρή άνοδο 1,48% και τιμή 0,6840 ευρώ ενώ στις δημοπρασίες κάποιος έβαλε εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων στο +30% περίπου αλλά την ακύρωσε μετά από λίγο.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Έκανε πράξη!! Είχε να κάνει από τον Αύγουστο. Έκανε όγκο 90 τεμάχια στο -14,89% ήτοι 4 ευρώ αλλά κάτι είναι και αυτό. Άντε να κάνει και η Moda Bagno που είναι χωρίς πράξη από τον Απρίλιο και ο πωλητής είναι συνέχεια εκεί χωρίς αποτέλεσμα.

PENNY STOCKS: Με 299 ευρώ έκλεισε στα 0,3260 ευρώ η Λανακάμ και στο -9,94%. Με 321 ευρώ η Σαραντόπουλος έκλεισε στο -8% και η Ίλυδα με 267 ευρώ στο -6,31%

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έφτασε μέχρι και τα 0,5880 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 0,57 ευρώ με άνοδο 1,79% και όγκο 24 χιλ. τεμάχια. Στο κλείσιμο οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 8 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΕΤΑ: Απώλειες 7,02% και κλείσιμο 0,6360 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 20 χιλ. τεμάχια.

Προς το τέλος κάποιοι πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 0,67 ευρώ αλλά δεν είχαν δυνάμεις να την κλείσουν εκεί. Μάλιστα οι πωλητές έβαλαν στην τιμή κλεισίματος 25 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης