Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Θα επανεξεταστεί η χορήγηση φθηνών δανείων σε τράπεζες

tags :
Πρακτικά ΕΚΤ: Θα επανεξεταστεί η χορήγηση φθηνών δανείων σε τράπεζες
Να επανεξετάσουν τη χρήση φθηνών, πολυετών δανείων στις τράπεζες, πρότειναν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά
Να επανεξετάσουν τη χρήση φθηνών, πολυετών δανείων στις τράπεζες τους επόμενους μήνες, πρότειναν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ αναφέρθηκαν και στις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (10/1/2019).
«Όσον αφορά το μέλλον, υποβλήθηκε η πρόταση να επανεξετάσουμε τη συμβολή των πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης στη στάση της νομισματικής πολιτικής», αναφέρεται στα πρακτικά της ΕΚΤ.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ προειδοποίησαν για αύξηση των οικονομικών κινδύνων και για κλίμα «γενικής αβεβαιότητας», παρά το γεγονός ότι προχώρησαν με τον προγραμματισμένο τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE).
«Υπογραμμίστηκε ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη και ρευστή, καθώς οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να επανέλθουν γρήγορα στο προσκήνιο ή να προκύψουν νέες αβεβαιότητες», αναφέρουν τα πρακτικά.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ κατέληξαν ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης παραμένουν σταθερές, δεδομένης της ισχυρής αγοράς εργασίας, αλλά και των αυξανόμενων μισθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης