Τελευταία Νέα
Πολιτική

H «ακτινογραφία» της σχέσης Τσίπρα - Merkel από FAZ: Πως ο «Αθηναίος αντάρτης» ήρθε κοντά με την καγκελάριο

H «ακτινογραφία» της σχέσης Τσίπρα - Merkel από FAZ: Πως ο  «Αθηναίος αντάρτης» ήρθε κοντά με την καγκελάριο
Με αφορμή την επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα περιγράφει τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα
Οι σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελαρία, Angela Merkel, έχουν περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσουμε στο σημείο, ο πρωθυπουργός να υποδέχεται τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Σε... ακτινογραφία των σχέσεων Τσίπρα-Merkel προχωράει η γερμανική εφημερίδα, FAZ, με δύο διαφορετικά δημοσιεύματα, όπου επισημαίνεται ότι «παρά την πρώτη αχτίδα ελπίδας το 2014, το 2015 ο τότε νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός Τσίπρας με την αρχική του απόρριψη των μνημονίων και του ευρώ έσπρωξε τους Έλληνες και πάλι στην κρίση. Κατά τα λεγόμενα του Klaus Regling, του επικεφαλής του ESM, το κόστος στο λαό κυμάνθηκε ανάμεσα στα 86 και 100 δισ. ευρώ».
Η πορεία μέσα από τις δύσκολες ατραπούς της κρίσης αποτυπώθηκε και μέσα από την προσωπική σχέση Merkel - Τσίπρα, η οποία οδήγησε σε μια «νέα ομαλότητα» ανάμεσα στον «Αθηναίο αντάρτη» και την καγκελάριο.
«Αυτό δεν είναι κάτι το αυτονόητο λόγω προϊστορίας» υπενθυμίζει ο Γερμανός αρθρογράφος.
«Ο Τσίπρας δεν κέρδισε τις εκλογές το 2015 χρησιμοποιώντας μια βαθιά προσβλητική και κακόβουλη ρητορική κατά της Merkel μόνο, αλλά όταν επισκέφθηκε το 2014 την Αθήνα επί Αντώνη Σαμαρά ο ταραξίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοιχημάτιζε ότι η καγκελάριος ήθελε να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε γερμανική αποικία, ήταν η πιο επικίνδυνη πολιτικός της Ευρώπης και ήθελε να ρίξει την Ελλάδα σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα».
Η εφημερίδα περιγράφει τη σταδιακή προσέγγιση των σχέσεων και υποστηρίζει ότι Merkel και Τσίπρας ήρθαν πιο κοντά με αφορμή την προσφυγική κρίση.
«Την ώρα που ο Αυστριακός, Sebastian Kurz, και ο Ούγγρος Orban ζητούσαν την ανέγερση τείχους στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και ήθελαν να αφήσουν μόνη της την Ελλάδα, η Μέρκελ επέμενε συνεχώς σε μια ευρωπαϊκή λύση και προειδοποιούσε να μην αφεθούν οι Έλληνες στην τύχη τους».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης