Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός στον απόηχο των πρακτικών Fed - Στο +0,22% και τα 1.294,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός στον απόηχο των πρακτικών Fed - Στο +0,22% και τα 1.294,85 δολ. ανά ουγγιά
Η στάση της Federal Reserve αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει το 2019 στηρίζει το πολύτιμο μέταλλο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (10/1) ο χρυσός, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών των επενδυτών ότι η Federal Reserve ενδέχεται να περιορίσει τη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.294,85 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,06% στις 94,84 μονάδες.
Σύμφωνμα με τα πρκατικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, ορισμένοι αξιωματούχοι της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερο «υπομονετικοί» αναφορικά με τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, επικαλούμενοι ένα σύνολο ανησυχιών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μεταβλητότητα στις αγορές, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι περιορισμένες πληθωριστικές πιέσεις.
«Ο χρυσός δέχεται ορισμένη στήριξη από τη μετριοπάθεια της Fed και την θεσμική αστάθεια στις ΗΠΑ» σχολιάζει ο αναλυτής της IG, Kyle Rodda, προσθέτοντας ότι οι αγορές λαμβάνουν πλέον υπόψιν και το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και περαιτέρω εξελίξεις όσον αγορά τις εμπορικές συνομιλίες Κίνας και ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι οι συνομιλίες των προηγούμενων ημερών ήταν «εκτενείς και λεπτομερείς», καθώς και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν τη στενή τους επικοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης