Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Κατοχυρώνονται κέρδη με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Κατοχυρώνονται κέρδη με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε πτωτικά και με χαμηλό τζίρο, μένει να δούμε αν έχει δυνάμεις για κάτι καλύτερο. Αν και μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι λογικές.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι πως ο πολιτικός κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όταν ακούς για νυφούλες, ζωντοχήρες κ.α. από πολιτικούς και η χώρα κινδυνεύει, μάλλον καταλαβαίνεις ότι βρίσκονται στον κόσμο τους.

Και δεν μιλάμε για το αν θα ανέβουν οι μετοχές στο ΧΑ ή αν θα πέσουν. Η κατάσταση της οικονομίας είναι εύθραυστη και όσοι νομίζουν ότι τέλειωσαν τα μνημόνια και τώρα θα έχουμε μόνο θετικά νέα, γελιούνται.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: Είναι επιτακτική ανάγκη μετά από τόσα χρόνια να κατανοήσουν την κατάσταση και να συνεννοηθούν. Φανταστείτε τώρα να έχουμε αύξηση επιτοκίων στην Ευρώπη και ύφεση και η Ελλάδα να θέλει να βγει στις αγορές με μεταρρυθμίσεις στον πάγο και εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό.

Θα είναι αδύνατη η έξοδος στις αγορές. Εδώ δεν εμπιστεύονται οι ξένοι μετοχές φθηνές και περιμένουν. Προσθέστε σε αυτό και το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα έχουμε πολιτικούς που θα τα βάλουν με τα συμφέροντα μικρά και μεγάλα και θα κάνουν αυτό που πρέπει για το καλό της χώρας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η τάση στο εξωτερικό θα επηρεάσει και την πορεία του δείκτη. Αυτό που θα ήταν θετικό, είναι να μπορέσουν οι αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά και να οδηγήσουν την αγορά σε ήπια άνοδο με καλό τζίρο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συγχώνευση με την Άνεμος θα γίνει με τη σχέση ανταλλαγής που έχει ειπωθεί. Η διοίκηση είπε πολλές φορές χθες πως είναι υποτιμημένες και εκτιμούν πως μετά τη συγχώνευση λόγω αποτίμησης και εμπορευσιμότητας θα μπει στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτών και θα βρει μια πιο δίκαιη τιμή.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η νέα διοίκηση έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα με σκοπό να μαζέψει τον όμιλο. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν.

Στις αποτιμήσεις όμως που είναι και η Ελλάκτωρ και η Άνεμος, το στοίχημα για turn around μπορεί να έχει καλή απόδοση μακροπρόθεσμα.

Η μετοχή ξεκίνησε με μικρές απώλειες αλλά λίγα λεπτά μετά βγήκαν αγοραστές. Ο όγκος ξεπερνά τις 63 χιλ. τεμάχια μετά από 17 λεπτά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΙΙ): Οι αναλυτές πάντως έκαναν αρκετές ερωτήσεις για τη σχέση ανταλλαγής και ουσιαστικά αυτό που ήθελαν να πουν είναι πως θεωρούν τη σχέση ανταλλαγής ότι ρίχνει τους μετόχους της Άνεμος.

Αυτό που είπε η διοίκηση είναι πως δεν πρόκειται για εξαγορά με έξοδο από το ταμπλό, κάτι που αν γινόταν θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο σύγκρισης με άλλες εταιρείες. Η συγχώνευση όμως θα κρατήσει ουσιαστικά τη μετοχή στο ταμπλό με άλλη δομή καλύτερη που θα μπορέσει να προσελκύσει κεφάλαια αλλά και να αναπτυχθεί η εταιρεία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες ξεκίνησαν. Λογικές και αναμενόμενες. Οι επενδυτές που ασχολούνται με το ΧΑ αυτήν την περίοδο είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Πήραν κάποια άνοδο και βάζουν στην τσέπη τα κέρδη.

Άλλωστε η αγορά κινείται στο γνωστό εύρος μεταξύ 600-640 μονάδες, λίγο πάνω λίγο κάτω χωρίς να έχει κάποιο καταλύτη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Συνεχίζονται οι αγορές πάνω από τα 0,04 ευρώ ήτοι στα 10 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. Σε λίγα λεπτά έχουν γίνει συναλλαγές 160 χιλ. τεμαχίων με τους αγοραστές να περιμένουν χαμηλά αλλά να αγοράζουν κομμάτια στο +7%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Πιέζεται η μετοχή αλλά έχει κάνει και μία βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση. Επομένως, λογική η μικρή υποχώρηση. Είχε κάνει 4 ανοδικές, χθες υποχώρησε και σήμερα συνεχίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης