Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αναζητείται λύση μέσα από τις κάλπες

tags :
Αναζητείται λύση μέσα από τις κάλπες
Αναζητείται λύση μέσα από τις κάλπες
Τους όρους της πολιτικής εξίσωσης διαμορφώνει ο πρωθυπουργός  Αλέξης  Τσίπρας αλλά στην ουσία αφήνει τη λύση σε άλλους και πιο συγκεκριμένα στον ελληνικό λαό , οποίος  μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα( ανεξάρτητα από το χρόνο των εθνικών εκλογών)  θα βάλει τους δικούς του όρους στην μετεκλογική εξίσωση.
Τους επόμενους μήνες το πολιτικό σκηνικό  της χώρας θα είναι σε πλήρη αναδιάταξη φωτογραφίζοντας επί της ουσίας τους χαμένους  όπως και τους κερδισμένους της επικείμενης  εκλογικής αναμέτρησης.
Όμως οι προοπτικές της οικονομίας μέσα σε ένα έντονα προεκλογικό περιβάλλον όπως περιγράφεται από στελέχη επιχειρήσεων, αναμένεται να κοστίσει καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα κατεβάσει τα μολύβια, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται αυτή η διάσταση αλλά όταν διατυπώνεται η ανησυχία των  στελεχών, στη συνέχεια επιβεβαιώνονται ,αφού παγώνουν τα προγράμματα επενδύσεών ή αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η μακρά  προεκλογική  περίοδος. 
Στελέχη επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πρώτη  γραμμή θεωρούν ότι εάν οι εθνικές εκλογές  πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο θα έχει χαθεί μία ολόκληρη χρονιά για την οικονομία.
Η πέτρα του σκανδάλου είναι η στάση των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, να δίνει τροφή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην περίπτωση που αποχωρήσει από την κυβέρνηση αφού  τα στελέχη  του κόμματος θα παραδώσουν τις υπουργικές τους καρέκλες.
Το κλειδί που ξεκλειδώνει τις πολιτικές εξελίξεις , είναι η υποβολή πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση ή ίδια η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Οι παραπάνω  κινήσεις στην κυβερνητική και πολιτική σκακιέρα  θα γίνουν πριν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών ή θα εκδηλωθούν μετά τη ψήφιση της επίμαχης συμφωνίας;
Πράγματι πρόκειται για μία πολιτική εξίσωση που μπορεί οι όροι της να διαμορφώνονται από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής αλλά η  λύση θα δοθεί από τους πολίτες.
Είναι προτιμότερο οι εθνικές εκλογές  να γίνουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα παρά να μπει στη ζυγαριά η οικονομία και να «θυσιαστεί» σαν άλλη Ιφιγένεια αφού στο τέλος - τέλος τη λύση θα δώσει ο ελληνικός λαός  χωρίς όμως να  χρειασθεί να  πληρώσει το μάρμαρο της πολιτικής αβεβαιότητας.
Στο τέλος της χρονιάς η κυβέρνηση πρέπει  να έχει επιτύχει τον στόχο του πλεονάσματος και των εσόδων του προϋπολογισμού.  
Στο ενδεχόμενο να πληγεί η οικονομία από την παρατεταμένη εκλογική αβεβαιότητα  οι πολίτες και σε αυτή την περίπτωση θα δώσουν λύση στη νέα εξίσωση.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr            
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης