Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Fed - Στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Fed - Στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 0,5% ή 6,10 δολ. στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (9/1/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να αναμένουν με αισιοδοξία τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ημέρες.
Το γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επικεντρώθηκαν στη δέσμευση του Πεκίνου να αγοράσει μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και άλλων αγαθών και υπηρεσιών.
Στήριξη στον χρυσό προσέφερε και η αποδυνάμωση του δολαρίου, εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και στον απόηχο δηλώσεων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας, που εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Σε χθεσινή (8/1) του συνέντευξη στη «Wall Street Journal», ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία, ωστόσο εξέφρασε τον φόβο ότι περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, μέχρις ότου να υπάρξει μια «μεγαλύτερη σαφήνεια» για την κατεύθυνση της οικονομίας.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να περιμένει και να χρησιμοποιήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019 για να αξιολογήσει τους αυξανόμενους κινδύνους για τις κατά τα άλλα σταθερές οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, αν και ανέφερε ότι συνεχίζει να αναμένει τρεις αυξήσεις των επιτοκίων, σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από το ουδέτερο έδαφος.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,5% ή 6,10 δολ. στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,7% στις 95,3 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,154 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,6%, στο 1,279 δολ., στον απόηχο της νέας ήττας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, καθώς το κοινοβούλιο ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα «σχέδιο Β» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αν χάσει στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης