Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων - Χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια

Bostic (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων - Χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια
Η Fed πρέπει να είναι περισσότερο υπομονετική απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, μέχρις ότου να υπάρξει μια «μεγαλύτερη σαφήνεια» για την κατεύθυνση της οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic
Ολοένα και πιο επιφυλακτικές και διστακτικές να επενδύσουν καθίστανται οι επιχειρήσεις, μια αρνητική εξέλιξη για την ανάπτυξη το 2019, που θα πρέπει να καταστήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) υπομονετική απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, μέχρις ότου να υπάρξει μια «μεγαλύτερη σαφήνεια» για την κατεύθυνση της οικονομίας, δήλωσε σήμερα (9/1/2019) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Ο Bostic, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να προχωρήσει το πολύ σε μία αύξηση των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, κατέληξε σε αυτή την άποψη μετά από συνομιλίες με στελέχη επιχειρήσεων που ισχυρίζονται ότι έχουν καταστεί πιο αμυντικές, καθώς προετοιμάζονται για μια βραδύτερη ανάπτυξη, βάζοντας στην αναμονή νέα σχέδια.
Σύμφωνα με τον Bostic, τα στελέχη των επιχειρήσεων «αρχίζουν να εξετάζουν τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές και πρωτοβουλίες εν αναμονή της επιβράδυνσης των οικονομικών συνθηκών, είτε μέσω της απομόχλευσης είτε της αναβολής επεκτατικών σχέεδίων».
Όπως τόνισε, οι ανησυχίες για τις εν εξελίξει εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και το πώς αυτές μπορούν να επιλυθούν «έχουν κυριαρχήσει στις συνομιλίες».
Όπως συνέχιζε ο Bostic, με την ανεργία στις ΗΠΑ να βρίσκεται σε χαμηλό 50 ετών και τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο της Fed για 2%, η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ωστόσο, τόσο οι ηγέτες των επιχειρήσεων όσο και οι επενδυτές «δείχνουν αυξημένη αβεβαιότητα και ανησυχία», δήλωσε ο Bostic.
Ο Bostic δήλωσε ότι, ακόμη και εάν τα δεδομένα συνεχίζουν να δείχνουν καλές οικονομικές επιδόσεις, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα σε επιχειρήσεις και αγορές.
«Η κατάλληλη απάντηση είναι να είμαστε υπομονετικοί στην προσαρμογή της πολιτικής και να περιμένουμε μια μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση της οικονομίας και τους κινδύνους για τις προοπτικές», δήλωσε.
Ο αξιωματούχος της Fed δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για τις επιδράσεις του κυβερνητικού shutdown στα οικονομικά στοιχεία, ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος δεν ήταν άμεσος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι μια πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2019 δεν θα οδηγήσει σε μια θεμελιώδη αποδυνάμωση της οικονομίας,
Παράλληλα, ο Bostic υπογράμμισε ότι το σχήμα της καμπύλης αποδόσεων δεν μπορεί από μόνο του να θεωρηθεί σημάδι ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης