Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

MetLife: Νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος o Michel A. Khalaf

tags :
MetLife: Νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος o Michel A. Khalaf
Την ηγεσία του αμερικανικού κολοσσού αναλαμβάνει ένα δυναμικό στέλεχος – υπέρμαχος των δικτύων agency και της ανάπτυξης των εργασιών μέσω δικτύων συνεργατών
O Michel A. Khalaf, πρόεδρος των δραστηριοτήτων της MetLife στις ΗΠΑ και EMEA, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και CEO, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, καθήκοντα τα οποία θα αναλάβει επισήμως την 1η Μαϊου 2019.
Ο Steven A. Kandarian, που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, θα παραμείνει πρόεδρος και CEO του διεθνούς ασφαλιστικού κολοσσού μέχρι και τις 30.4.2019.
Ο Glenn Hubbard, σήμερα ανεξάρτητος γενικός διευθυντής του Δ.Σ. της MetLife, θα αναλάβει καθήκοντα ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Kandarian.
Ο Glenn Hubbard συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της MetLife από το 2007 και αναδείχθηκε σε γενικό διευθυντή τον Ιούνιο του 2017.
Από το 2004, ο Glenn Hubbard διατέλεσε πρύτανης και καθηγητής Οικονομικών και Οικονομίας στο Columbia University’s Graduate School of Business, ενώ από 2001 έως 2003, υπήρξε πρόεδρος του President’s Council of Economic Advisers.
“Στο πρόσωπο του Michel Khalaf, αντικρύζουμε έναν ηγέτη που έχει διαπρέψει σε μεγάλο εύρος αγορών, δραστηριοτήτων και διαφορετικών πολιτισμών”, αναφέρει ο Glenn Hubbard.
“To όραμά του να γίνει η MetLife ένας από τους πλέον δυναμικούς και επιτυχείς -επιχειρηματικά και οικονομικά- ασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, θα αποτελέσει σημείο υπεροχής και θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών”.
“Ο Steve Kandarian υπήρξε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός ηγέτης, οι αποφάσεις του οποίου αποτέλεσαν πρόκληση για το μέλλον της MetLife ως χρηματοοικονομικού οργανισμού και εκτόξευσαν την ανάπτυξη της αγοράς των ιδιωτών στις ΗΠΑ.
Η τόλμη του και η προσήλωσή του στον στρατηγικό στόχο, ήταν καθοριστικές παράμετροι για την κερδοφόρο ανάπτυξη του οργανισμού”, πρόσθέτει ο κ. Hubbard.
“Ο Michel έφερε στην MetLife βαθειά γνώση της αγοράς, σε συνδυασμό με ένα απαράμιλο επιχειρηματικό πνεύμα και ισχυρές ηγετικές ικανότητες, προσόντα που τον ακολουθούν σε όλες τις θέσεις και τους ρόλους που έχει αναλάβει στη διάρκεια της πολύχρονης και επιτυχούς καριέρας του στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής”, τονίζει ο Steve Kandarian.
“Το τοπίο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα και ο Michel Khalaf είναι ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί της μεταμόρφωσης της MetLife σε μία εταιρία που συνεχώς καινοτομεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και στις επιδιώξεις των μετόχων της.”
Σε δήλωσή του ο Michel Khalaf υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Η εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου της MetLife αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή και νιώθω ιδιαιτέρως ευτυχής που θα αναλάβω τα ηνία αυτού του σπουδαίου οργανισμού.
Η MetLife βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κατώφλι μιας μεγάλης ευκαιρίας, μιας ευκαιρίας που θα προσθέσει μεγάλη αξία σε όλους όσους έχουν εμπιστευτεί, εργάζονται, συνεργάζονται και συμμετέχουν στον μεγάλο αυτόν οργανισμό.
Επιταχύνοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών μας, βελτιώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και εκλογικεύοντας το λειτουργικό κόστος θα δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη εταιρία, που θα ανταποκρίνεται ακόμη πιο αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες, θα παρέχει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης στους εργαζόμενους και σημαντικότερες αποδόσεις στους μετόχους της”.
Σημειώνεται ότι ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife EMEA από το 2011, ενώ από το 2017 στα καθήκοντά του προστέθηκε και η ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας στις Η.Π.Α. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, για τον κλάδο Περιουσίας στις Η.Π.Α., για την διαχείριση του Global Employee Benefits (GEB), την μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife που παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής επικουρικής ασφάλισης εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες σε 39 χώρες, καθώς και για τα ατομικά και ομαδικά συμβόλαια που προωθούνται μέσω πρακτόρων, μεσιτών, bancassurance και direct καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική.
Πριν αναλάβει επικεφαλής ΕΜΕΑ ο Michel Khalaf ήταν εκτελεστικό αντιπρόεδρος και CEO για την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Νότιο Ασία, ενώ εισήλθε στην MetLife μετά την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico, εταιρία μέλος του ομίλου AIG) το 2010.
Στην διάρκεια των 21 χρόνων στην Alico, ο Michel Khalaf κατείχε ηγετικές θέσεις σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Καραϊβική, η Γαλλία και η Ιταλία.
Το 1996 έγινε ο πρώτος γενικός διευθυντής της Alico στην Αίγυπτο, το 2001 ανέλαβε επικεφαλής της δραστηριότητας Ζωής, Σύνταξης και Αμοιβαίων Κεφαλαίων για την Πολωνία, την Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής, καθώς και πρόεδρος της Amplico Life, της θυγατρικής Ζωής της Alico στην Πολωνία.
Λίγο αργότερα ανέλαβε, ως αναπληρωτής πρόεδρος και CEO, την Philamlife, το κέντρο διαχείρισης της AIG στις Φιλιππίνες.
Ο Michel Khalaf (54 ετών) είναι απόφοιτος του Syracuse University με Bachelor of Science στην Μηχανολογία και ΜBA στα οικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης