Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά πετρελαίου το 2019 - Στόχος μας η διατήρηση της ισορροπίας

ΟΠΕΚ: Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά πετρελαίου το 2019 - Στόχος μας η διατήρηση της ισορροπίας
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail al-Mazroui, τόνισε ότι ο Οργανισμόας έχει σταματήσει να «κυνηγάει» τις τιμές του πετρελαίου
Στο γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ στοχεύει πάντα στο να «πράττει το σωστό» αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρο του Οργανισμού, Suhail al-Mazroui, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του Οργανισμού παραμένει η ισορροπία στην αγορά ενέργειας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ «πάντα θα πράττει το σωστό», διευκρινίζοντας ότι «δεν παίζει με τον πρόεδρο Trump ή με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο», αλλά ότι «προσπαθεί πάντα να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς πετρελαίου».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ δε θα ήταν ικανοποιημένος με ένα εύρος τιμών το οποία «παρεμποδίζει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι ο Οργανισμός έχει σταματήσει πλέον να «κυνηγάει τις τιμές του πετρελαίου», καθώς κάτι τέτοιο «δεν είναι λογικό και δεν είναι και πρακτικό».
Όσον αφορά την πρόσφατη αποχώρηση του Κατάρ από τον ΟΠΕΚ, ο Suhail al-Mazroui δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από αυτή την εξέλιξη, καθώς η χώρα «δε διαθέτει σημαντική παραγωγική ικανότητα».
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών πρόσθεσε ότι «δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην αγορά πετρελαίου το τρέχον έτος», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να επιτύχει «δίκαιες συνθήκες τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές», ενθαρρύνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση επενδύσεων «τρισεκατομμυρίων διλαρίων στην μελλοντική παραγωγή».
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει επικρίνει τις περικοπές που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚ, ζητώντας από τον Οργανισμό να στηρίξει τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης