Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ η ενημέρωση των αναλυτών για τη συγχώνευση Ελλάκτωρ-ΕΛΤΕΧ Άνεμος

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ η ενημέρωση των αναλυτών για τη συγχώνευση Ελλάκτωρ-ΕΛΤΕΧ Άνεμος
Η σχέση ανταλλαγής που έχει προταθεί είναι 1,27 νέες μετοχές της Ελλάκτωρ για κάθε 1 της ΕΛΤΕΧ Άνεμος – Οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών
Πολλά και ενδιαφέροντα αναμένεται να ακουστούν σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματίσει η διοίκηση των εισηγμένων Ελλάκτωρ και ΕΛΤΕΧ Άνεμος προκειμένου να ενημερώσουν την αγορά για την επερχόμενη συγχώνευση.
Υπενθυμίζεται πως έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής 1,27 μετοχές νέες της Ελλάκτωρ για κάθε μία της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Με βάση το χθεσινό (8/1) κλείσιμο υπάρχει οριακή διαφορά 0,03 ευρώ στη σχέση ανταλλαγής.
Σημειώνεται επίσης ότι μπορεί να ακολούθησε πτώση των μετοχών μετά την ανακοίνωση αλλά ουσιαστικά δεν επρόκειτο για μεγάλη έκπληξη αφού ήταν δεδομένη η άποψη της νέας διοίκησης για την Άνεμος.
Η διοίκηση Μπόμπολα ήθελε να την πουλήσει αλλά η αδελφοί Καλλιτσάντση δεν το επιθυμούσε και πίστευε στις προοπτικές της εταιρείας.
Αναμένει τώρα η διοίκηση πολλαπλά οφέλη σε επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και σε χρηματιστηριακό περιμένει αύξηση ρευστότητας και εμπορευσιμότητα της μετοχής.
Τονίζεται πως η μετοχή της Ελλάκτωρ βρίσκεται πλέον στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Αναμένεται επίσης βελτίωση των ταμειακών ροών και αύξηση της αποδοτικότητας μέσω συνεργειών.
Η κεφαλαιακή επάρκεια αναμένεται να βελτιωθεί επίσης.
Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπενθυμίζεται ότι ήδη η νέα διοίκηση έχει δώσει δείγματα γραφής, όπως δημοσίευση εννεαμήνου και ενημέρωση αναλυτών που δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση.
Και από την τελευταία τηλεδιάσκεψη της Ελλάκτωρ, παρά τις μεγάλες ζημιές στο εννεάμηνο, η διοίκηση κατάφερε να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα, αφού έδωσε προοπτική κερδοφορίας για το 2019.
Στόχος επίσης είναι να «μαζευτεί» ο όμιλος αφού από τις πολλές θυγατρικές και φυσικά δραστηριότητες, η δομή είχε θέμα, επομένως τα περιθώρια βελτίωσης είναι σημαντικά.
Αν οι προσπάθειες συνεχιστούν και στεφθούν με επιτυχία, τότε η Ελλάκτωρ ίσως να είναι το καλύτερο turnaround story του ΧΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης