Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη που ξεπέρασαν το 4% για Brent και αμερικανικό αργό

Νέο ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη που ξεπέρασαν το 4% για Brent και αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό κατγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,30 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (9/1) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν αναμονή των εξελίξεων που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +4,3% στα 61,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +4,8% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,18 δολ. ανά βαρέλι.

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται πλέον στην τρίτη μέρα, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα-κλειδιά που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ωστόσο, η κρατική εφημερίδα «China Daily» ανέφερε σήμερα ότι η Κίνα δεν πρόκεται να προβεί σε οποιαδήποτε «παράλογη παραχώρηση», παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο εξακολουθεί να επιδιώκει την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ουάσιγκτον.

Η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια οικονομία, και ειδικά την Κίνα, έχει περιορίσει την ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου, μετά την πτώση -40% που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο του 2018, ενώ η Goldman Sachs ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα αναμένεται να υποχωρήσει κατά 26% για το 2019, στα 350 χιλ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 475 χιλ. βαρέλια ημερησίως το 2018.
«Η Κίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον μεγαλύτερο προβληματισμό, ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν την αδυναμία των πρόσφατων οικονομικών στοιχείων», σχολίασε σε σημείωμά της η βρετανική Energy Aspects, προσθέτοντας ότι «η αγορά αργού από την Κίνα αναμένεται να μετριαστεί βραχυπρόθεσμα, μετά τις εισαγωγές-ρεκόρ του Νοεμβρίου και τις αυξημένες αφίξεις του Δεκεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης