Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα θα συνεχιστούν για τρίτη μέρα

ΗΠΑ: Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα θα συνεχιστούν για τρίτη μέρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο για μια απρογραμμάτιστη τρίτη μέρα, δήλωσε μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο για μια απρογραμμάτιστη τρίτη μέρα, δήλωσε σήμερα (8/1/2019) μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δείχνουν πρόθυμες να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφωνίες.
Ο Steven Winberg, αναπληρωτής γραμματέας του τμήματος Ορυκτής Ενέργειας στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες, που ξεκίνησαν χθες, προχωρούν καλά.
«Επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε αύριο, ναι», ανέφερε ο Winberg στους δημοσιογράφους, αρνούμενος, ωστόσο, να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.
Νωρίτερα, το «Reuters» μετέδιδε πως η δεύτερη ημέρα των εμπορικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο Πεκίνο θα συνεχιστούν και το απόγευμα.
Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ωστόσο άλλες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Την ίδια ώρα, ο αρχισυντάκτης της κινεζικής αγγλόφωνης «Global Times» ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι θα συνεχιστούν για τρίτη ημέρα.
Εξάλλου, με ανάρτησή του στο «Twitter», ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «οι συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά!».
Δημοσίευμα του «Dow Jones Newswires» αναφέρει, εν τω μεταξύ, ότι οι διαπραγματευτές για το εμπόριο από την Κίνα και τις ΗΠΑ έχουν περιορίσει ορισμένες από τις διαφορές τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «DJ», οι διαπραγματευτές έχουν σημειώσει πρόοδο σε θέματα όπως η αγορά αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μια συμπληρωματική συνομιλία μεταξύ αξιωματούχων σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου αναμένεται αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ωστόσο, το «DJ» τονίζει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι ακόμα έτοιμες να φτάσουν σε συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης