Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων το 2019

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων το 2019
Οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία οδηγούν και σε χαμηλότερες ομολογιακές αποδόσεις
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων εντός του 2019 προχωρά η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις υποχώρησης της ανάπτυξης, οι οποίες συνδυάζονται με την αποδυνάμωση της διάθεσης αύξησης ρίσκου αλλά και τις πιο σφιχτές πιστωτικές συνθήκες».
Οι παραπάνω λόγοι είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο να μειώσει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τα κρατικά ομόλογα των 10 κορυφαίων οικονομιών της υφηλίου.
Άλλωστε οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έχουν προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την αμερικανική ανάπτυξη, η οποία θεωρούν ότι θα διαμορφωθεί φέτος το 2% έναντι 2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ για το α’ εξάμηνο 2019 την τοποθετούν στο 1,75%.
Οι αναλυτές της τράπεζας προχωρούν σε υποβαθμίσεις για τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων από 15 μονάδες βάσης χαμηλότερα για το γερμανικό 10ετές (το βλέπουν στο 0,65%) έως 50 μονάδες χαμηλότερα για το αντίστοιχο αμερικανικό (στο 3% στο τέλος του 2019).

Ακολουθούν οι νέες εκτιμήσεις της Goldman Sachs


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης