Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω τραπεζών ενισχύθηκε η αγορά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μέσω τραπεζών ενισχύθηκε η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Ήθελαν άνοδο στις τράπεζες σήμερα όπως φάνηκε και βρήκαν αφορμή από την Τράπεζα Πειραιώς και κινήθηκε συνολικά καλά το ΧΑ.

Τώρα βέβαια, αν πιστεύετε πως θα δώσουν μερικά δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια οι τράπεζες και άλλαξε το κλίμα ή θα ξαναγίνουν έτσι τράπεζες μάλλον γελιέστε.

Είμαστε υπέρ της άποψης ότι πρέπει εκτός του να καθαρίσουν να μπουν και λεφτά. Λεφτά που θα προέλθουν από επενδυτές του εξωτερικού γιατί θα δουν προοπτικές. Όχι σαν τις άλλες φορές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Παρά την άνοδο δεν έχουμε πεισθεί. Μπορεί μάλιστα να συνεχίσει λίγο ακόμη αλλά τα προβλήματα είναι εδώ. Είμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ξέρετε πως όταν οι πολιτικοί έχουν εκλογές δεν λύνουν προβλήματα. Ρουσφέτια κάνουν.

Άρα και το ΧΑ θα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με το βλέμμα στραμμένο και στις αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος είναι καθηλωμένος σε χαμηλά επίπεδα και δεν προβλέπεται διαφοροποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Πειραιώς αλλά στην αποτίμηση των 339 εκατ. ευρώ θέλει ακόμα πολλές τέτοιες κινήσεις για να φύγει η πίκρα από τα χείλη των επενδυτών της.

Καλή κίνηση από Alpha Bank και Εθνική που έπιασε το 1 δισ. ευρώ αλλά και από Eurobank. Συνολικά δεν υστέρησε κάποια.

BLUE CHIPS: Πλην τραπεζών δεν υπήρξαν αξιόλογες κινήσεις σήμερα από τα βαριά χαρτιά. Καλό όγκο είχε η Ελλάκτωρ η οποία υποχώρησε οριακά και πωλητές από τα 6,05 ευρώ και πάνω είχε η Lamda.

FOURLIS: Ξεχώρισε μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης λόγω αυξημένου όγκου συναλλαγών. Άλλαξαν χέρια 234 χιλ. τεμάχια και υπήρχε μεγάλος πωλητής στα 4,20 ευρώ.

Τελικά έκλεισε η μετοχή στα 4,1650 ευρώ με άνοδο 1,34% και αποτίμηση 215 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Στο +12% αλλά εδώ που έχει φτάσει η μετοχή μικρή σημασία έχει. Μόλις 0,0418 ευρώ η τιμή και 10 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έδειχνε και εξακολουθεί να δείχνει πως θέλει να αλλάξει επίπεδο. Σήμερα στο +8,5% με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 7,9 εκατ. ευρώ.

Αν μπορέσει να βελτιώσει πωλήσεις και κέρδη και να μειώσει και τον δανεισμό η εισηγμένη θα είναι πραγματικά φθηνή στο ταμπλό.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Στα 0,50 ευρώ το κλείσιμο με νέα άνοδο 5,26% και υψηλό όγκο 517 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 78 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Περιμένουμε την εξέλιξη της αύξησης αλλά κυρίως την αλλαγή του ισολογισμού ο οποίος θα περιλαμβάνει και τη Sixt.

Στα 0,80 ευρώ με άνοδο 5,26% και όγκο 8 χιλ. τεμάχια. Στα 9,3 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και έρχονται νέες μετοχές.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,32 ευρώ φαίνεται πως πλέον θέλει να διατηρήσει το νέο επίπεδο και να αφήσει πίσω το 1 ευρώ. Με 27 χιλ. τεμάχια όγκο συναλλαγών και αποτίμηση 14,8 εκατ. ευρώ και φυσικά δεν μπορεί κάποιος να την πει ακριβή.

ΚΡΕΤΑ: Μεγάλος ο όγκος και σήμερα στη μετοχή. Στις 139 χιλ. τεμάχια αλλά έμειναν και 30 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών στο κλείσιμο. Αγοράζουν οι βασικοί μέτοχοι, αλλά δεν νομίζουμε πως ο λόγος είναι η στήριξη της μετοχής λόγω αύξησης.

Περιμένουμε νέες ανακοινώσεις για να δούμε ποιος από τους δύο αγοράζει περισσότερα και αν θα επέλθει αλλαγή στη διαφορά των δύο ποσοστών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης