Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για Brexit: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε μια επέκταση του Άρθρου 50

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για Brexit: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε μια επέκταση του Άρθρου 50
Δεν είναι ακόμα ώρα να εξετάσουμε μια καθυστέρηση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas
Δεν είναι ακόμα ώρα να εξετάσουμε μια καθυστέρηση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο μπορεί να υπερψηφίσει την τρέχουσα συμφωνία, δήλωσε σήμερα (8/1/2019) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.
«Πραγματικά δεν θα ήθελα να σκεφτώ τη δυνατότητα επέκτασης του Άρθρου 50 εδώ και τώρα.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό σήμερα», δήλωσε ο Maas σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.
Ο Maas δήλωσε ακόμη ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία «μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας στη Γερμανία και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να αποτρέψουμε με οποιοδήποτε δυνατό κόστος».
Ο Maas είχε αναφέρει νωρίτερα σε ομιλία του ότι η Βρετανία θα μπορούσε να απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, προτρέποντας τους Βρετανούς βουλευτές να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έχει πετύχει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, με το μπλοκ. 
«Ακόμη και ένα σενάριο “no-deal” εξακολουθεί να είναι μια επιλογή - παρά τις σοβαρές ζημιές που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο και στις δύο πλευρές», ανέφερε ο Maas.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν θα δεχτεί ένα «σκληρό» σύνορο που θα χωρίζει την Ιρλανδία από τη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης